Εκτός της ΚΟ των ΑΝΕΛ Κουντουρά και Κόκκαλης (video)

Η «επόμενη ημέρα» βρίσκει με 5 μέλη την Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ η οποία για την ώρα παραμένει «ζωντανή». Στην Ολομέλεια ανακοινώθηκαν και οι δύο επιστολές του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, με τις οποίες οι βουλευτές Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης, τίθενται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Με δύο απανωτά tweet ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ έκανε πράξη την δέσμευσή του, ότι δηλαδή θα διαγράψει τους βουλευτές του σε περίπτωση που στηρίζουν την κυβέρνηση με την ψήφο τους.

«Αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα», έγραψε στο tweet του ο Πάνος Καμμένος για την Έλενα Κουντουρά.

Έλενα Κουντουρά : Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια

Με δήλωσή της στο ΑΠΕ η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά είπε: «Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Βασίλης Κόκκαλης : Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της

Την απομάκρυνση και του Βασίλη Κόκκαλη από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, λίγο μετά τη διαγραφή της Έλενας Κουντουρά.

«Αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης προκειμένου να απομακρυνθεί από την ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων», έγραψε δηκτικά  ο Πάνος Καμμένος, ενώ από την Κίνα ο Βασίλης Κόκκαλης με δήλωσή του μέσω δελτίου Τύπου, διευκρίνιζε ότι παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αργότερα ανακοίνωσε και την ανεξαρτητοποίησή του.

Το παραπολιτικό ζήτημα,  κατά πόσο η διαγραφή προηγήθηκε της ανεξαρτητοποίησης, το έλυσε το τμήμα Πρωτοκόλλου της Βουλής, ανακοινώνοντας την ημερομηνία 12/01/2019 που έφερε η επιστολή του Βασίλη Κόκκαλη με την οποία δήλωνε την αποχώρησή του.

Σχετικά με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ και τα σενάρια επιστροφής «στη φωλιά», βάσει της συζήτησης που άνοιξε ο Πάνος Καμμένος, δεν διαγνώσκεται πρόθεση του για διαγραφές Ζουράρη- Παπαχριστόπουλου.

Με Καμμένο, Κατσίκη, και Κόλλια Τσαρουχά, Κοινοβουλευτική Ομάδα υπάρχει αναφέρουν οι πληροφορίες, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει στήριξη από τους ΑΝΕΛ σε κομβικά νομοσχέδια με κοινωνικό πρόσημο και στη Συνταγματική Αναθεώρηση.

ΠΗΓΗ :ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Α. Τσίπρας: Απέτυχε παταγωδώς η κυβέρνηση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας

Σφοδρή κριτική για όλα τα θέματα ασκεί στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με συνέντευξη …