Δ. Κουτσούμπας: Έχουμε τη δύναμη σαν λαός να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις μίλησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «7επτά».

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Έχουμε τη δύναμη σαν λαός να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις. Πρέπει να φτάσουν στο τέλος τους τα μένω δεν μένω του κ. Καμμένου και να δούμε τι θέλει και ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας στην ίδια κυβέρνηση είναι, σε αγαστή συνεργασία και ασκούνται πιέσεις εκατέρωθεν.

Σημείωσε πως το ΚΚΕ παλεύει μέσα κι έξω από τη Βουλή για να υπερασπιστεί το λαϊκό συμφέρον και τη συνέπειά του την αναγνωρίζουν ευρύτερα ακροατήρια. Η πραγματική δημοσκόπηση θα γίνει την ημέρα των εκλογών και πρέπει να αποκρυσταλλώσει τη λογική ότι «γνωρίσαμε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα» και έτσι να αποτιμηθεί αυτή η πείρα, σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του τόνισε πως: «Η λογική να φύγουμε από ένα κακό για να πάμε σε ένα δήθεν καλύτερο, οδηγεί στο να πάμε στο ίδιο κακό ή σε κάτι ακόμα χειρότερο».
Xαρακτήρισε ως φαρσοκομωδία τα όσα ακούγονται για το αν συνδέεται το θέμα της συμφωνίας με την ψήφο εμπιστοσύνης.
«Είχαμε πει από την αρχή πει ότι ήταν λάθος να συνδεθούν οι σχέσεις μας με το γειτονικό λαό με την ονοματολογία, λέγαμε ότι μπορεί να βρεθεί λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό κοινής αποδοχής» και καταλόγισε ευθύνες σε ΝΑΤΟ-ΕΕ που πραγαμτοποιούν επεμβάσεις, αλλάζουν σύνορα και μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας προέλυψε το ζήτημα αυτό με ιδιαίτερη ένταση.

«Η συμφωνία αυτή έγινε για να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας. «Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε μία συμφωνία που βάζει και τη γειτονική χώρα σε μία λυκοσυμμαχία», σχολίασε ο γγ του ΚΚΕ και προειδοποίησε για τους κινδύνους συγκρούσεων στα Βαλκάνια μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, που θα συμπαρασύρουν και όσες χώρες μετέχουν στους σχετικούς συνασπισμούς.

Πηγή: EΡT1

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Κ. Μαραβέγιας: Ο νέος Ποινικός Κώδικας βάζει τέλος στην εποχή της ατιμωρησίας

Μαζί για τον Βόλο: «Ηθικό μας χρέος η υποστήριξη των αδυνάτων» 13 Νοέ 2019 Ετήσια …