Ο Ν. Ηλιόπουλος στην ΕΡΤ: Η πρώτη συνέντευξη ως υποψήφιος στο Δήμο της Αθήνας (video)

Την πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο της Αθήνας, έδωσε στην ΕΡΤ και τον Πάνο Χαρίτο ο Νάσος Ηλιόπουλος. Μίλησε εφ’όλης της ύλης, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, την Αθήνα, την υποψηφιότητα του με την «Ανοιχτή Πόλη» – τους μετανάστες, τα Εξάρχεια, τον Ρουβίκωνα, τον Ζακ Κωστόπουλο, τη θητεία του στο υπουργείο Εργασίας.

Τα κυριότερα σημεία:

Για την Αθήνα: είναι η πόλη «στην οποία έχω γεννηθεί, σπουδάσει, αποκτήσει την πολιτική μου ταυτότητα. Γειτονιά μου είναι τα Πατήσια και ομάδα μου η ΑΕΚ. Οι γειτονιές είναι πιο ασφαλείς χωρίς τη δράση των νεοναζί και της Χρυσής Αυγής. Οι γειτονιές είναι πιο ασφαλείς με ηλεκτροφωτισμό, δυναμικούς κατοίκους και σφύζουσα εμπορική δραστηριότητα».

Για την τοξικοεξάρτηση: «Πρεσβεύουμε μια διαφορετική πολιτική. Αυτήν που δεν θα διώκει τον χρήστη και μέχρι να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης θα του επιτρέπει χρήση σε προστατευόμενο περιβάλλον. Έτσι θα εκλείψουν προβλήματα υγείας και οι εικόνες αθλιότητας που βλέπουμε σήμερα στις πιάτσες

«Απαραίτητη η αναβάθμιση των Εξαρχείων»
Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό άβατο, η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί από τη Δημοτική Αρχή», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος. Άβατο θα κάνει κάποια στιγμή το Κέντρο η κτηματαγορά, που αγοράζει πολυκατοικίες για τις μετατρέπει σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης», ανέφερε.

«Έχω γεννηθεί σ’αυτή την πόλη, δεν είμαι λύση ανάγκης, άλλοι είναι αλεξιπτωτιστές», σχολίασε.

Για τον Κ. Μπακογιάννη:
«Προσπαθώ ακόμη να καταλάβω τι λέει σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Παρουσίασε ένα πολύ φιλελεύθερο προφίλ (…). Πρότεινε να μετατρέψουμε τη δημοτική αστυνομία σε όργανο καταστολής, κάτι που είναι εντυπωσιακό να το ακούς από άνθρωπο της Αυτοδιοίκησης».

Για τον Π. Γερουλάνο: «Είναι συνεχιστής της παράδοσης της σημερινής δημοτικής αρχής, η οποία εξελέγη το 2010 προκειμένου να μπει ένα τέλος στις προηγούμενες διοικήσεις – Μπακογιάννη, Κακλαμάνης – που δημιούργησαν έλλειμμα 200 εκατ. ευρώ. Ομως, η εξέλιξή της είναι ένα βαρίδι για τον ίδιο».

Για τον Ν. Σοφιανό: «Γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει δώσει πάρα πολλές μάχες και έχει καταφέρει να φέρει αποτελέσματα».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ:Μαρία Μαγκλάρα

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

«Τύχη βουνό» στην ΕΡΤ3

Τη δραματική ταινία «Τύχη βουνό» (The Big Fat Stone), παραγωγής Καναδά 2014, έχουν την ευκαιρία …