Ένταση στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών (video)

Ένταση επικράτησε στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, έξω από τη Βουλή, αλλά και στη συμβουλή της Ηρώδου του Αττικού με τη Βασ. Σοφίας. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, με αίτημα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Αρχικά, δυνάμεις της αστυνομίας απώθησαν με γκλομπ και ασπίδες τους διαδηλωτές, προκειμένου μην μπουν στο προαύλιο της Βουλής.

Στη συμβολή της Βασ. Σοφίας με την Ηρώδου του Αττικού συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να αναποδογυρίσουν τις κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο, με την ΕΛΑΣ να απωθεί κάνοντας χρήση χημικών.

Με κύριο αίτημα την άμεση απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τους διορισμούς των επόμενων 3 ετών, δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποίησαν σήμερα 24ωρη απεργία, συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους ΔΟΕ και ΟΛΜΕ προκήρυξαν 24ωρη απεργία με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στη 13:00 μ.μ και πραγματοποίηση πορείας προς τη Βουλή, με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό.

Κεντρικό σύνθημα των εκπαιδευτικών είναι «Μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία» ενώ την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1 /Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

ΕΡΤ2 – «Suntan»

Τη δραματική ταινία «Suntan», συμπαραγωγής Ελλάδας-Γερμανίας 2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της …