Ν. Μανιαδάκης: ‘Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη (video)

Με αυτοπρόσωπη εμφάνιση ο άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος στην υπόθεση Novartis, καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, προσήλθε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, για να υποστηρίξει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ενώ τον βαρύνει η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, που σε περίπτωση καταδίκης επισύρει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η προσφυγή του καθηγητή αφορά επίσης και ένσταση με στόχο να ακυρωθεί η δίωξη που απήγγειλαν σε βάρος του οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, αποφασίζοντας άρση του καθεστώτος προστασίας μάρτυρα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Η διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου διήρκησε περίπου 1 ώρα ενώ ο καθηγητής παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα κρίνει την προσφυγή του για άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Ο συνήγορος του Θόδωρος Μαντάς  έκανε λόγο «για εξαιρετική διαδικασία, κατά την οποία όπως τόνισε παρασχέθηκε η δυνατότητα να απαπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές». Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα, πρόσθεσε.

Ο πρώην μάρτυρας υποστηρίζει ότι «η δίωξη στηρίζεται σε αόριστη καταγγελία άλλου προστατευόμενου μάρτυρα», επικαλούμενος και το γεγονός ότι η μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση ανακάλεσε όσα είχε πει εις βάρος του.

Η έρευνα βρίσκεται στα χέρια Εισαγγελέως Διαφθοράς, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο ξεπλύματος μαύρου χρήματος αλλά και της ενεργητικής δωροδοκίας, δηλαδή εάν έλαβε χρήματα κι τα έδωσε σε άλλο πρόσωπο και δη πολιτικό.

Την περασμένη εβδομάδα, ο καθηγητής Μανιαδάκης με συνεντεύξεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, στράφηκε κατά των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι τον πίεσαν για να κατονομάσει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Έχοντας διατελέσει σύμβουλος δύο πρώην Υπουργών Υγείας, ο κ. Μανιαδάκης ήταν ο πρώτος που είχε εμφανιστεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ζητώντας να καταθέσει όλα όσα γνώριζε για την υπόθεση της Novartis, με την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Τότε του δόθηκε η κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου» με την οποία έδωσε δύο καταθέσεις πριν από έναν ακριβώς χρόνο, στις οποίες όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, απέφυγε να μιλήσει για τη δική του εμπλοκή.

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους εισαγγελείς οι οποίοι αξιολογώντας τα νεώτερα στοιχεία που συγκέντρωσαν, μεταξύ των οποίων και μία ακόμη κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην άσκηση ποινική δίωξης σε βάρος του.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Τουρκολέκα Aρκαδίας: Επίσκεψη Προέδρου Δημοκρατίας στην Κοίμηση της Θεοτόκου

Στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πολιούχος Παναγία, στο κέντρο του χωριού Τουρκολέκα Μεγαλόπολης, βρέθηκε …