ΠΟΕΔΗΝ: Βίαια περιστατικά στα νοσοκομεία – Κινητοποίηση στην Πάτρα στις 31/1

Μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων στα δημόσιες δομές υγείας ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καταγγέλλοντας νέα κρούσματα ξυλοδαρμών του προσωπικού.

«Τα φαινόμενα βίας σε βάρος του προσωπικού στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας πολλαπλασιάζονται», σημειώνει η Ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι οι διοικήσεις των Νοσοκομείων «αποποιούνται τις ευθύνες, δεν κάνουν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος των ταραξιών και ρίχνουν το μπαλάκι να το πράξουν αυτό οι παθόντες». Επίσης, «τα κονδύλια δεν υπάρχουν στα Νοσοκομεία για να βελτιωθούν τα μέτρα φύλαξης».

Η ΠΟΕΔΗΝ κοινοποιεί καταγγελίες των Σωματείων Εργαζομένων των Νοσοκομείων «Σισμανόγλειο» και Καλαμάτας. Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» «στις 3 Ιανουαρίου, στις 2 τα μεσάνυχτα στη γενική εφημερία, προσήλθε ένας άνδρας με την γυναίκα του και εντελώς αναίτια κτυπούσε με γροθιές τη νοσηλεύτρια και τον γιατρό που προσέτρεξε σε βοήθεια. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας στις 8 Ιανουαρίου, συνοδός ασθενούς εξύβρισε απρόκλητα τους εργαζομένους του τμήματος των επειγόντων περιστατικών, τους απείλησε και διατάραξε σοβαρά τη λειτουργία του χώρου. Κλήθηκε η Αστυνομία, συνελήφθη ο ταραξίας και καταδικάσθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας».

Κινητοποίηση στη Δυτική Ελλάδα

«Οι Κινητοποιήσεις Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ συνεχίζονται καθότι η κατάσταση ημέρα με την ημέρα χειροτερεύει», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει λέγοντας ότι: «Την Πέμπτη 31/1/2019 θα βρισκόμαστε στη Δυτική Ελλάδα.
Οργανώνουμε μεγάλη πορεία στην πόλη της Πάτρας. Θα ξεκινήσει από το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών 8.30 πμ. και θα καταλήξει στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ.
Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας 7π.μ.-3μ.μ. για τα Σωματεία Μέλη της Δυτικής Ελλάδας και καλούμε να οργανώσουν τη ΜΑΖΙΚΗ συμμετοχή των εργαζόμενων στην κινητοποίηση. Επίσης καλούμε σε συμμετοχή τα Συνδικαλιστικά Στελέχη από όλη την χώρα (έξοδα Σωματείων)».

Πηγές: ΠΟΕΔΗΝ, AΠE-ΜΠE

Σχετικές ειδήσεις:

Nέα περιστατικά βίας εναντίον εργαζομένων σε νοσοκομεία

Συνεχίζονται τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία

Προβληματίζουν τα περιστατικά βίας σε νοσοκομεία

Έρευνα για την άσκηση βίας σε γιατρό στο Λαϊκό ζήτησε η ΕΙΝΑΠ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Νέοι περιορισμοί στον Προμαχώνα από Τετάρτη

Στη δημοσιότητα δόθηκε η ΚΥΑ για τους νέους περιορισμούς στον Προμαχώνα που τίθενται σε ισχύ …