Φάκελος «ύποπτης τοξικότητας» στην Κέρκυρα μετά το επεισόδιο στη Μυτιλήνη (video)

Φάκελος «ύποπτης τοξικότητας» εντοπίστηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί στο κεντρικό ταχυδρομείο Κέρκυρας. Ο φάκελος φέρεται να έχει αποσταλεί από την Ινδία, όπως κι εκείνος που εστάλη στη Μυτιλήνη. Στην περίπτωση της Κέρκυρας, δεν ανοίχτηκε, ενώ έχει ως παραλήπτη το Ιόνιο πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις υπάλληλοι έχουν έρθει σε επαφή με το φάκελο, ενώ 10 άτομα περίπου που βρίσκονταν στο χώρο του ταχυδρομείου μεταφέρονται από το τμήμα πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Κέρκυρας σε ειδικό χώρο για προληπτικό έλεγχο.

Η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών, ειδική ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, μετέφερε τον φάκελο σε ασφαλή χώρο.

Στην Αθήνα, στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, μεταφέρθηκε στις 5 σήμερα το πρωί από τη Μυτιλήνη, με πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου C- 130, ο φάκελος με την ύποπτη σκόνη ο οποίος και παρελήφθη από εξειδικευμένο κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης παραμένουν προληπτικά πέντε διοικητικοί υπάλληλοι, ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος και αστυνομικός που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο, χθες  το απόγευμα στο κτήριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Ο φάκελος είχε αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου, Χρυσή Βιτζιλάκη, και είχε αποσταλεί από την Ινδία.

Όπως έγινε γνωστό, με το άνοιγμα του φακέλου, κάποιοι από τους παρόντες εργαζομένους παρουσίασαν συμπτώματα ερεθισμού στο στόμα και στη μύτη, τα οποία από χθες το βράδυ κιόλας είχαν υποχωρήσει.

Ειδικοί εξέτασαν τους χώρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

Σχετική είδηση: Ύποπτος φάκελος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου-7 άτομα σε καραντίνα στο νοσοκομείο (video)
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ-Περιφέρεια/Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη, Μαρία Παγκράτη

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Πάρτι στις φυλακές Κορυδαλλού με τις “ευλογίες” σωφρονιστικών υπαλλήλων (video)

Πάρτι με εκδιδόμενες γυναίκες, άφθονο αλκοόλ, φαγητό που έφτανε μέσω ντελίβερι και επιχειρηματία που είχε …