60 χρόνια ΟΙΕΛΕ: Εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης

Tην Παρασκευή 14/12, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών – Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) για τα 60 χρόνια της λειτουργίας της στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρόν ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, ιστορικά στελέχη της ΟΙΕΛΕ και πλήθος εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία: ‘Στην ημερίδα αυτή θα παρουσιαστεί μεγάλη έρευνα του κλαδικού ινστιτούτου ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΟΙΕΛΕ για το προφίλ του ιδιωτικού εκπαιδευτικού και τις στάσεις και τις αντιλήψεις του για την ιδιωτική εκπαίδευσης, το χώρο εργασίας του και για το συνδικαλιστικό κίνημα. Με δείγμα 1200 περίπου ιδιωτικών εκπαιδευτικών, πρόκειται για τη μεγαλύτερης κλίμακας πρωτογενή ερευνητική εργασία που έχει διεξαχθεί σε επίπεδο ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Τα ευρήματα, που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι προκύπτουν σημαντικά στοιχεία για το πολύ ισχυρό επιστημονικό προφίλ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, για το βαθμό ανομίας στα ιδιωτικά σχολεία, για το βαθμό δημοκρατικής λειτουργίας στο ιδιωτικό σχολείο, την υποστήριξη μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες κ.λπ.

Επίσης, θα παρουσιαστεί εικοσάλεπτο επετειακό βίντεο βασισμένο στο πλούσιο αρχείο της Ομοσπονδίας, της ΕΡΤ και σε αρχειακό υλικό που ευγενικά μας παραχώρησαν παλιά στελέχη της ΟΙΕΛΕ.

Τέλος, θα τιμηθούν τα εν ζωή ιστορικά στελέχη της Ομοσπονδίας, ενώ θα γίνει ειδική μνεία στους θανόντες που σημάδεψαν με τον αγώνα τους τον κλάδο.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από livestreaming στην ιστοσελίδα της ΟΙΕΛΕ«.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Φθηνότερα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες Αθήνας & Θεσσαλονίκης – Νέα δρομολόγια και προσφορές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (video)

Μειώνονται από την ερχόμενη Δευτέρα οι τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης. …