Εργαζόμενοι Θριάσιου Νοσοκομείου: Κάλυψη των κενών της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής

Την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου, ζητάει το σωματείο εργαζομένων.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο) το σωματείο: «Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει η Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό. Συγκεκριμένα αν και στον οργανισμό του νοσοκομείου προβλέπονται επτά θέσεις ειδικευμένων γιατρών, στην κλινική εργάζονται μόνο πέντε ειδικευμένοι, από τους οποίους ένας συνταξιοδοτείται στις 31 Δεκεμβρίου και ο διευθυντής της κλινικής είναι σε αναρρωτική άδεια.

Επομένως τον Ιανουάριο, για τη λειτουργία της κλινικής και την κάλυψη των προγράμματος εφημεριών, με τριανταοκτώ ενεργείς εφημερίες, απομένουν μόνο τρεις ειδικευμένοι γιατροί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι γιατροί, στους οποίους οφείλονται μέρες κανονικής άδειας του 2017 ενώ ο συνταξιοδοτούμενος γιατρός κινδυνεύει να χάσει τριανταεπτά μέρες κανονικής άδειας που του οφείλονται, ήδη πραγματοποιούν επτά έως οκτώ ενεργείς εφημερίες κάθε μήνα, όπως έχουν ενημερώσει τη διοίκηση του νοσοκομείου, με έγγραφο τους με ημερομηνία 2 Νοεμβρίου 2018».

Ως προς τις διεκδικήσεις – αιτήματα των εργαζομενων, αυτά είναι τα ακόλουθα:
«Ζητάμε από τον υπουργό και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:
► Να δοθεί λύση στα προβλήματα λειτουργίας της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής και της Αιμοδοσίας. Να δοθούν οι χρωστούμενες μέρες άδειας στους γιατρούς
► Να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του νοσοκομείου για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες
► Να ενισχυθεί το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις»

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης φέρνει το ν/σ του Υπ. Παιδείας (live)

Σημαντικές αλλαγές επέρχονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το νηπιαγωγείο έως το Πανεπιστήμιο, …