Διασφάλιση των προνοιακών δομών των αναπήρων στο Ελληνικό ζητάει η ΕΣΑμεΑ

Κάνοντας λόγο για «Μεγάλη καθυστέρηση από Κράτος και ανάδοχο», η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητάει «να διασφαλιστούν οι προνοιακές δομές των αναπήρων στο Ελληνικό».

Όπως αναφέρει η Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Είναι γνωστή η κατηγορηματική θέση του αναπηρικού κινήματος, όπως έχει εκφραστεί από την ΕΣΑμεΑ, από την αρχή της συζήτησης για την αξιοποίηση του Ελληνικού: είχαμε δηλώσει τότε και σε όλη τη διαδρομή της υπόθεσης ότι τόσο το Κράτος όσο και ο ανάδοχος του έργου έχουν την υποχρέωση και το καθήκον να αποκαταστήσουν πλήρως και επαρκώς με σύγχρονες υποδομές τις προνοιακές δομές στο Ελληνικό. Υπογραμμίζεται ότι ήδη έχουν επενδυθεί πόροι του ελληνικού Δημοσίου για τις δομές και τις υποδομές τους.

Η υπόθεση αυτή αφορά στις τέσσερις δομές που βρίσκονται εκεί αλλά και στον δημόσιο οργανισμό του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αν. Αττικής, τα αρχεία ασθενών με τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του οποίου βρίσκονται ακόμη σε αυτούς τους χώρους!».

Η ΕΣΑμεΑ στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει πως: «έχει τονίσει επανειλημμένα ότι η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση και ευθύνη να διασφαλίσει το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Για λόγους ιστορικής αλήθειας επισημαίνουμε ότι αυτή η υπόθεση ξεκίνησε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και συνεχίζεται από τη σημερινή, μη επιδεικνύοντας το απαραίτητο ενδιαφέρον.

Δεν είναι ακόμη αργά. Καλούμε την Κυβέρνηση και τον ανάδοχο να διευθετήσουν αυτή την υπόθεση ώστε να διασφαλιστεί η στέγαση του Κ.Κ. Πρόνοιας Αν. Αττικής, που τώρα στεγάζεται σε νοικιασμένο χώρο στη Γλυφάδα, καθώς και τους τέσσερις φορείς με ισότιμο και ισοδύναμο τρόπο. Μάλιστα, και οι όμοροι δήμοι έχουν κατά καιρούς συνταχθεί υπέρ της παραμονής των ανωτέρω στον χώρο του Ελληνικού».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ του υπουργείου Παιδείας για την “Αναβάθμιση του Σχολείου”

Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την «Αναβάθμιση του Σχολείου» που …