Δεν είμαι βέβαιος ότι θα σχηματιστεί πλειοψηφία στη Βουλή για τη συμφωνία μετά από τις εξελίξεις (audio)

Αποχωρούμε από την κυβέρνηση, αξιοποιούμε κάθε συνταγματικά επιτρεπόμενο μέσο για να σταματήσουμε την κύρωση της συμφωνίας, ή όποιας άλλης συμφωνίας στο πλαίσιο της οποίας περιλαμβάνεται το όνομα της Μακεδονίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θόδωρος Τοσουνίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου.

Είμαστε δυο άλλα κόμματα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δώσαμε όμως πολλές μάχες μαζί και τις κερδίσαμε, αλλά υπάρχουν ζητήματα μεταξύ Πάνου Καμμένου και Αλέξη Τσίπρα που ήταν ξεκάθαρα από την αρχή, ότι είναι δηλαδή σημεία που δύσκολα μπορούμε να συναντηθούμε και αν αυτά προκύψουν, τότε ενδεχομένως μπορεί να χωρίσουμε, πρόσθεσε.

Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι θα κάνουν στην ΠΓΔΜ μέχρι τον Ιανουάριο και αμέσως μετά στην Ελλάδα θα πρέπει πολλοί να απαντήσουν. Αν δηλαδή θα δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποιους άλλους να κυκλοφορούν από εδώ και πέρα με δικιά μας έγκριση παγκοσμίως και να ορίζονται ως Μακεδόνες, σημείωσε. Θα πρέπει αυτό να απαντηθεί από όλους τους βουλευτές, αν θα ψηφίσουν κάτι τέτοιο και δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα σχηματιστεί πλειοψηφία για τη συμφωνία μέσα στη Βουλή μετά από αυτές τις εξελίξεις, εκτίμησε ο κ. Τοσουνίδης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μομφής από την πλευρά της ΝΔ για την συμφωνία των Πρεσπών ο  κ. Τοσουνίδης είπε ότι, όποιος δεν έχει μια ξεκάθαρη θέση για το όνομα είναι σαφώς υποκριτής, λαϊκιστής και προσπαθεί απλά να υφαρπάξει ψήφους και τίποτα άλλο. Για αυτό το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι σύμβουλοί του και οι συνεργάτες του στη ΝΔ κρύβονται επιμελώς και αν υπάρχει προοπτική για κάποιου είδους μομφή, αυτή είναι η μομφή που θα απευθύνει ο ελληνικός λαός προς τον κ. Μητσοτάκη και πρώτα από όλα οι ψηφοφόροι της ΝΔ για να τον καθαιρέσουν από εκεί που βρίσκεται, εκτίμησε ο κ. Τοσουνίδης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Θετικά μέτρα για συντάξεις χηρείας, ανάγκη επικαιροποίησης στοιχείων- ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Μοιράσου το άρθρο: Τα θετικά μέτρα για τις συντάξεις χηρείας,έτσι όπως διαμορφώνονται σε πρόσφατο νόμο …