Κ. Παπακώστα: Χρειάζεται ερμηνεία η Συμφωνία των Πρεσπών (video)

Στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ στην ΕΡΤ1 μίλησε η Κατερίνα Παπακώστα για θέματα που άπτονται του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αστυνόμευση, επιθέσεις στα Εξάρχεια, Ρουβίκωνα, πανεπιστημιακό άσυλο) καθώς και για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κα Παπακώστα τόνισε ότι οι νόμοι εφαρμόζονται, οι νόμοι εφαρμόζονται και πως για την αστυνομία δεν υπάρχει άβατο. Σημείωσε ότι ο «Ρουβίκωνας» δεν σέβεται τη λειτουργία του κράτους, ενώ για τα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας τόσο στα συλλαλητήρια για τη 17η Νοεμβρίου αλλά και για τον Γρηγορόπουλο ανέφερε ότι θα πρέπει οι πρυτανικές αρχές και ο δήμαρχος Αθηναίων να εφαρμόζουν τις οδηγίες που δίνονται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Παράλληλα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως ασκεί κριτική χωρίς όμως να δίνει προτάσεις, από τη στιγμή μάλιστα που έχει κυβερνήσει.

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε ότι χρειάζεται ερμηνεία και ειδικότερα όσον αφορά στο θέμα της μακεδονικής εθνότητας και στο θέμα της γλώσσας. Τόνισε ότι δεν υπάρχει συμφωνία εάν δεν κυρωθεί και από τα κοινοβούλια των δύο χωρών.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Σ.Γαληνός: «Δώσαμε αποτελεσματικό αγώνα για να ξεκολλήσει ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο»

Μοιράσου το άρθρο: Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την έναρξη …