Πόρισμα ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στην Εξεταστική (video)

Έντονες αντιπαραθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το πόρισμα των βουλευτών της πλειοψηφίας για το ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Το πόρισμα της πλειοψηφίας «δείχνει» τον πρώην υπουργό Υγείας και νυν αντιπρόεδο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ως ηθικό αυτουργό των 23 προσλήψεων στον οργανισμό και παράλληλα ζητά διερεύνηση από τη δικαιοσύνη για τη διαφημιστική δαπάνη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης έκανε λόγο για απόπειρα εκβιασμού, μετά το εξώδικο που έστειλε στην Επιτροπή ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημειώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα κάνει μήνυση σε όποιον βάλει την υπογραφή του σε αυτό το πόρισμα.

Το αναλυτικό πολυσέλιδο πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής για το ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσιάζεται σήμερα στην Επιτροπή της Βουλής, αφού χθες παραδόθηκε στα κόμματα, ενώ τις επόμενες μέρες θα πάρει τον δρόμο για την Ολομέλεια της Βουλής –μαζί με τα υπόλοιπα πορίσματα της Επιτροπής– όπου θα καθοριστεί η συνέχεια.

Η πλειοψηφία στο πόρισμα της εστιάζει σε ζητήματα διαχείρισης και ανθρώπινου δυναμικού στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Από την πλευρά της ΝΔ εστιάζει σε περιπτώσεις κακοδιαχείρισης της περιόδου 2015-2018 και «βλέπει» ότι υπάρχει σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων.

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ, παρά το γεγονός ότι διαπιστώνει παρατυπίες και φαινόμενα κακοδιαχείρισης τα προηγούμενα χρόνια, δεν ξέρει αν υπήρχε δόλος από πλευράς Γεωργιάδη.

Πηγές: ΕΡΤ1 [Βίντεο-Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου], Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Χριστοδουλίδη με Ν. Δένδια και Σ. Σούκρι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του Ελλάδας και Αιγύπτου είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου …