Προτροπή Μητσοτάκη περί μη κύρωσης στη Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών

Aπαράδεκτες χαρακτηρίζει  ο πρόεδρος της Νέες Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης τις δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας της «Μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα . Δηλώσεις που όπως τόνισε, ήταν αναμενόμενες από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας. Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει  πως οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτό που η ΝΔ είχε πει από την πρώτη στιγμή, «ότι αναγνώριση της δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για αυτό που συμφώνησε» ενώ, όπως λέει χαρακτηριστικά, «ο κ. Τσίπρας μένει άφωνος μπροστά στα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής λες και με αυτό τον τρόπο θα κρύψει τις ευθύνες και την ενοχή του.

Ως  μόνη λύση, για να περιοριστεί το εύρος της εθνικής ζημιάς, ο κ Μητσοτάκης προτείνει να μην κυρωθεί από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Επαναλαμβάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο . Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία και καλούμε όλα τα κόμματα και όλους τους βουλευτές να πράξουν το ίδιο. Αυτή εξάλλου είναι και η απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

ΥΠΕΞ: Καλούμε την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της

Ξεκάθαρο και αποφασιστικό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό και θα υπερασπίσει …