Κύκλωμα χρυσού: Δεν υπάρχει αδίκημα, δηλώνει ο δικηγόρος του ενεχυροδανειστή (video)

Την αποφυλάκιση του πελάτη του, Ριχάρδου Μυλωνά, ζήτησε με αίτηση που κατέθεσε, ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς, ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή, καθώς όπως υποστήριξε προέκυψαν νεότερα στοιχεία που αλλάζουν το τοπίο της ποινικής αξιολόγησης. Ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Αλέξης Κούγιας μίλησε στην ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ της ΕΡΤ1 για την υπόθεση, δηλώνοντας ότι εντός της ημέρας θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις. Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι την Παρασκευή το μεσημέρι έλαβε την δικογραφία στα χέρια του όπου διαπιστώθηκε ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο ενεχυροδανειστής δεν υπάρχει. Μάλιστα ανέφερε ότι στο 24σελιδο υπόμνημα το οποίο έχει καταθέσει σε ανακρίτρια και εισαγγελέα επισημαίνεται ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας έχει καταργηθεί.

Όπως είπε στο υπόμνημα έχουν επικαλεστεί τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς υπάρχει από το 1995 επιστολή των αρχηγών κρατών της ΕΕ με την οποία καταργούσαν ουσιαστικά τη λαθρεμπορία χρυσού.

Ο κ. Κούγιας επέρριψε ευθύνες στην Ελληνική Αστυνομία για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε στην υπόθεση και έκανε λόγο για ανικανότητα. Επίσης, ανέφερε ότι έχει σκοπό να μηνύσει την ΕΛ.ΑΣ. για κατάχρηση εξουσίας.

Αίτημα αποφυλάκισης του ενεχυροδανειστή

Την αποφυλάκιση του πελάτη του, Ριχάρδου Μυλωνά, ζήτησε με αίτηση που κατέθεσε, ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς, ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή, καθώς όπως υποστήριξε προέκυψαν νεότερα στοιχεία που αλλάζουν το τοπίο της ποινικής αξιολόγησης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αίτησης του συνηγόρου του Ριχάρδου Μυλωνά, Αλέξη Κούγια:

«Πληροφορήθηκα ότι εχθές τόσο Εσείς όσο και η αρμόδια Εισαγγελέας επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα και διαπιστώσατε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες.

Κατόπιν αυτού και προς αποφυγή της ειλημμένης αποφάσεώς μου να μηνύσω τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν, Σας καλούμε όπως εφαρμόσετε την διάταξη του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ., σύμφωνα με την οποία “Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίον διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών».
ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΑΙ
Όπως κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ. αφεθώ ελεύθερος.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Ο καιρός από την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου-Τα αίτια της τραγωδίας στην Εύβοια και ο καιρός των επόμενων ημερών (video)

Η ραγδαία βροχόπτωση και οι τεράστιες ποσότητες νερού που υπερέβησαν τα 360 χιλιοστά (360 τόνοι …