Κύκλωμα χρυσού: Ζητούν την ανάκληση της προφυλάκισης τους οι 8 κατηγορούμενοι (video)

Ο ένας μετά τον άλλον οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού προσέρχονται από το πρωί στην Ανακρίτρια Διαφθοράς και καταθέτουν αίτηση ανάκλησης της προφυλάκισής τους, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της λαθρεμπορίας.

Σύμφωνα πληροφορίες το σκηνικό της υπόθεσης άρχισε να αλλάζει μετά τη διαβίβαση στην ανακρίτρια εγγράφου της ΑΑΔΕ, η οποία επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Κατόπιν αυτού, όπως εκτιμούν νομικές πηγες, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας παραμένει έωλο, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους.

Με τα δεδομένα οι συνήγοροι υπεράσπισης καταθέτουν αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης, ενώ δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι και αυτεπαγγέλτως η ανακρίτρια, αποτιμώντας τα νέα στοιχεία που έχει στα χέρια της μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση διατάξεων, που θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση των κατηγορούμενων.

Το πρωί ο δικηγόρος του ενεχυροδανειστή, Αλέξης Κούγιας μίλησε στην ΕΡΤ για την υπόθεση και ανέφερε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία και πως οι συναλλαγές του ήταν νόμιμες.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ντίνα Τσουκαλά

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Εθν. Σιδηροκάστρου: Έγραψαν… ιστορία οι παλαίμαχοι στη Σόφια

Ιστορική νίκη πέτυχε η ομάδα των παλαιμάχων του Εθνικού Σιδηροκάστρου σε φιλικό παιχνίδι στη Σόφια …