Το μετάλλιο του «Αστεριού της Φιλίας» παρέδωσε στον γγ του ΚΚΕ ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα

Το μετάλλιο του «Αστεριού της Φιλίας», εκ μέρους του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, σε ένδειξη «αναγνώρισης και εκτίμησης της υποστήριξής του στην προώθηση των δίκαιων και ανθρώπινων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού», παρέδωσε στον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Παλαιστίνιος πρέσβης, Μαρουάν Τουμπάσι, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, το οποίο διαβάστηκε στην εκδήλωση, «Ο Μαχμούντ Αμπάς, πρόεδρος του Παλαιστινιακού κράτους και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της PLO, αποφάσισε να απονείμει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, γγ του ΚΚΕ, το μετάλλιο του Αστεριού της Φιλίας, σε εκτίμηση της συνεισφοράς του στη διεθνή ειρήνη και αλληλεγγύη και στήριξη της εθνικής προσδοκίας του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία και εγκαθίδρυση του Παλαιστινιακού κράτους».

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης, Μαρουάν Τουμπάσι, απευθυνόμενος στον Δ. Κουτσούμπα, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Είστε στην καρδιά κάθε Παλαιστίνιου, γιατί εκπροσωπείτε τις αξίες της αλληλεγγύης, την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. Έχουμε ιδιαίτερη αγάπη για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γιατί δεν υποκρίνεστε, λέτε πάντα την αλήθεια».

«Θεωρούμε υποχρέωσή μας, καθήκον μας απέναντι στον αδελφό παλαιστινιακό λαό την έκφραση συνεχούς, αδιάλειπτης αλληλεγγύης, κάθε μέρα, κάθε ώρα, όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα και στο μέλλον μέχρι να επιλυθεί οριστικά το παλαιστινιακό ζήτημα», ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας, ενώ εξέφρασε «τους θερμούς, συναγωνιστικούς, αδελφικούς χαιρετισμούς στον πρόεδρο Αμπάς για τη μεγάλη τιμή».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο Ισραήλ, «ένα κράτος-δολοφόνος, που επιτίθεται ενάντια στα δικαιώματα ενός λαού, δολοφονεί, φυλακίζει, εξοντώνει παιδιά, γυναίκες, το λαό της Παλαιστίνης», τονίζοντας πως «η σκλήρυνση αυτής της κατάστασης έχει να κάνει και με τον ρόλο ισχυρών διεθνών δυνάμεων, όπως π.χ. οι ΗΠΑ, οι οποίες. με τη μεταφορά της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ενθάρρυναν παραπέρα την ισραηλινή προκλητικότητα και επιθετικότητα». «Θεωρούμε, ότι έχουν ευθύνες διάφορες κυβερνήσεις στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους που στηρίζουν αυτή την επιθετικότητα, την προκλητικότητα και τη δολοφονική στάση του Ισραήλ», προσέθεσε.

Ακόμη, επέκρινε την κυβέρνηση πως «παρότι προεκλογικά είχε βγει με συνθήματα υπέρ της συνεπούς πάλης για τον παλαιστινιακό λαό, προχωράει σε στενές σχέσεις, σε συμφωνίες με το κράτος του Ισραήλ, όχι μόνο σε πολιτικές, διπλωματικές σχέσεις, αλλά και οικονομικές και κυρίως στρατιωτικές». «Αυτό είναι το επικίνδυνο. Συμμετέχει σε στρατιωτικές ασκήσεις μαζί με το κράτος του Ισραήλ όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια και αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο», τόνισε λέγοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει αυτές τις σχέσεις με αυτό το κράτος». «Εκτιμάμε ότι αυτή η στάση δυναμιτίζει παραπέρα την κατάσταση, εμπλέκει τις χώρες της περιοχής σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, σε επεμβάσεις, σε συγκρούσεις, τις οποίες βεβαίως πληρώνουν πάντα οι λαοί, οι νέοι άνθρωποι των χωρών μας», προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Επισήμανε, επίσης, ότι «η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική Βουλή πρέπει να αναγνωρίσει ουσιαστικά και πραγματικά το κράτος της Παλαιστίνης, την Παλαιστινιακή Αρχή, όπως έχουν πράξει κι άλλες χώρες, και προς αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε και το επόμενο διάστημα», σημειώνοντας πως «η λύση βρίσκεται σε ένα πραγματικά ελεύθερο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου πραγματικά ο λαός θα είναι νοικοκύρης στον τόπο του».

Τέλος, ο γγ του ΚΚΕ κατέληξε λέγοντας πως «ο αγώνας τελικά θα ευοδωθεί, χωρίς τείχος του αίσχους, χωρίς εποικισμούς, χωρίς καθημερινές διώξεις, δολοφονίες και φυλακίσεις Παλαιστινίων. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, αλλά και οι μαζικοί φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όπου δραστηριοποιούνται οι κομμουνιστές και έχουν την πλειοψηφία, θα πρωτοστατήσουμε με συνέπεια στην αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό για την ευόδωση όλων των οραμάτων, όλων των προσδοκιών και των θέσεων που έχουμε και παλεύουμε τόσα χρόνια μαζί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Εργασιακό, επικουρική ασφάλιση, κατάρτιση στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κ. Χατζηδάκη

Τα νομοσχέδια για εργασιακό, επικουρική ασφάλιση και κατάρτιση θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης …