Στον Γοργοπόταμο Μητσοτάκης – Σπίρτζης για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης (video)

Στο Γοργοπόταμο γιορτάζεται σήμερα η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης 1941- 44 από αντιστασιακές οργανώσεις, το δήμο Λαμιαίων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Παρόντες στην εκδήλωση ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εκδηλώσεις τιμούν την 76η επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου από ομάδες της Εθνικής Αντίστασης τόσο του Α. Βελουχιώτη όσο και του Ν. Ζέρβα στις 25 Νοεμβρίου του 1942 με την βοήθεια Βρετανικών δυνάμεων.

Ο Χ. Σπίρτζης εκπροσωπώντας την κυβέρνηση δήλωσε πως πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και να σταματήσει η ανάπτυξη των δυνάμεων της ακροδεξιάς. Τόνισε πως δεν πρέπει η Ευρώπη να ζήσει την κρίση του μεσοπολέμου, ενώ η χώρα να συνεχίσει την προσπάθεια να σταθεί στα δικά της πόδια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας πως δεν πρέπει να επενδύουμε στον διχασμό. Όπως είπε, ο Γοργοπόταμος μας κάνει να κοιτάμε ενωμένοι το μέλλον, μια παρακαταθήκη που προσβάλλουν όσοι λένε «Αυτοί ή εμείς». Ζήτησε από τις δυνάμεις της προόδου να ενωθούν σε ένα μεγάλο ρεύμα αλλαγής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Ευθυμίου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Δήμος Αλμυρού: Η ατομική ευθύνη στη λειτουργία της πόλης

Μοιράσου το άρθρο: Η Δημοτική Αρχή Αλμυρού απευθύνει, μέσω δελτίου τύπου, έκκληση προς όλους τους …