Ευ. Τσακαλώτος: Kυβέρνηση ταξικής μεροληψίας υπέρ των ασθενέστερα οικονομικά τάξεων (video)

Έντονες είναι οι διεργασίες στο οικονομικό επιτελείο για την άμεση εφαρμογή του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, στη μεταμνημονιακή περίοδο, με βασικό άξονα τη στήριξη της εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνίας. Το στίγμα αυτής της στρατηγικής έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου στη Μυτιλήνη.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία κυβέρνηση με ταξική μεροληψία υπέρ των ασθενέστερα οικονομικά τάξεων, και σε αντιδιαστολή με τις πολιτικές της Ν.Δ, για πρώτη φορά κατατίθεται στη Βουλή προϋπολογισμός που μειώνει τη λιτότητα, με μέτρα ύψους 910 εκατ. ευρώ σε όφελος της κοινωνίας, και χωρίς τη μείωση των συντάξεων.

Ο ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο για ιστορική στιγμή και επισήμανε την ανάγκη ενεργοποίησης των τοπικών κοινωνιών σε συνεργασία με την κυβέρνηση, για να επιτευχθούν πιο μόνιμες λύσεις στην οικονομία και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, που θα είναι προς όφελος του λαού και δεν θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε σε μέρες κρίσης.

Επίσης ο κ. Τσακαλώτος, δήλωσε πως «το λάθος των πολιτικών μας αντιπάλων, είναι ότι δεν κατάλαβαν ποτέ τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είχε και έχει στρατηγική για την οικονομία».

Στο ίδιο μήκος κύματος η Έφη Αχτσιόγλου από τη Θεσσαλονίκη τόνισε πως 600.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις με θετική προσωπική διαφορά από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους.

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων …