Έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα με νέες τεχνικές στο νοσοκομείο «Σωτηρία» (video)

Περισσότερες από 1.000 επεμβάσεις έγιναν τον τελευταίο χρόνο στη μεγαλύτερη χειρουργική κλινική της Ελλάδας για νοσήματα του θώρακα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», που ανακαινίστηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στο ίδιο νοσοκομείο βρίσκεται και το υπερσύγχρονο κέντρο βρογχοσκοπήσεων για αναίμακτη διάγνωση του καρκίνου στον πνεύμονα.

Ο καρκίνος του πνεύμονα αφορά όλο και νεότερες ηλικίες, κυρίως καπνιστές αλλά και μη 4.000 νέες διαγνώσεις γίνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας – οι μισές από αυτές στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Το νοσοκομείο διαθέτει υπερσύγχρονο κέντρο βρογχοσκοπήσεων, στο οποίο, με χρήση υπερήχων, γίνεται διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα και αναίμακτη βιοψία.

Ο καρκίνος του πνεύμονα οδηγεί τον ασθενή στο νοσοκομείο συνήθως αργά. Ο επίμονος βήχας που διαρκεί πάνω από τρεις εβδομάδες και η αιμόπτυση είναι τα βασικά συμπτώματα. Με τις νέες τεχνικές βρογχοσκόπησης γίνεται όχι μόνο διάγνωση, αλλά εντοπίζεται και το στάδιο του καρκίνου.

Στο ίδιο νοσοκομείο βρίσκεται και η μεγαλύτερη χειρουργική κλινική για τα νοσήματα του θώρακα.

Παγκοσμίως, ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η βασική αιτία θανάτου από καρκίνο. Αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στους άντρες και τη δεύτερη πιο κοινή για τις γυναίκες. Το 55% των περιστατικών είναι άτομα άνω των 65 ετών και οι καπνιστές έχουν τουλάχιστον επτά φορές μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισής του.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Έβρος: Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης μετά την κακοκαιρία

Σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές στους δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, εξαιτίας …