Γεννηματά: Δέσμη προτάσεων οικονομικής ανάκαμψης και κοινωνικής δικαιοσύνης (video)

Δέσμη προτάσεων για την οικονομική ανάκαμψη και ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Ασκώντας δριμεία κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και στη ΝΔ, η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε τις προτάσεις που κατέθεσε, ως σχέδιο νόμου, το Κίνημα Αλλαγής για να ξεπεράσει οριστικά η Ελλάδα την κρίση και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

«Αυτή η Πρόταση είναι απέναντι σε όλες τις συντηρητικές πολιτικές. Αυτές που de facto εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ και εξαγγέλλει η Νέα Δημοκρατία. Η Πρόταση μας αυτή δεν έχει «ημερομηνία λήξης» τις εκλογές. Αποτελεί για μας βάση για το Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης του τόπου και την έξοδο από την κρίση», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

1) Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις, τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Με την δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών σταδιακά από το 29 στο 20% την άμεση μείωση των φόρων στην παραγωγή και στον τουρισμό, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

2) Στηρίζουμε τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή.

Μειώνουμε την φορολογία στο 13%, όπως και τις υψηλές εισφορές αποσυνδέοντας τες από το φορολογητέο εισόδημα. Προστατεύουμε τις «επιδοτήσεις» της ΚΑΠ, καθιερώνοντας το αφορολόγητο. Δίνουμε κίνητρα για την συμμετοχή σε ομάδες παραγωγής.

3) Στηρίζουμε τα Ελληνικά Νοικοκυριά.

Με την πλήρη κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα. Με την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Με την επαναφορά του επιδόματος θέρμανσης στα προ των μειώσεων επίπεδα.

4) Ενισχύουμε εργαζόμενους και άνεργους, αντιμετωπίζουμε την παγίδα της φτώχειας.

Ο κατώτερος μισθός θα καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

5) Καταργούμε ακραίες αδικίες και ρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού νόμου 4387/2016 (Κατρούγκαλου)

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τον μεμονωμένο συνταξιούχο στα 500 ευρώ και 700 ευρώ για το ζευγάρι. Κατάργηση της αδικίας για τις συντάξεις χηρείας. Μείωση της εισφοράς για περίθαλψη και της συμμετοχής στα φάρμακα.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, «κόντρα στο νοσηρό κλίμα σκανδαλολογίας που για λόγους αντιπερισπασμού καλλιεργεί η Κυβέρνηση», όπως είπε και «στην πόλωση που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η ΝΔ συντηρούν για εκλογικά οφέλη, επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα λύσουν τα προβλήματα στα Πανεπιστήμια οι ένοπλοι αστυνομικοί

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας πανεπιστημιακών κατά του νομοσχεδίου της υπουργού Παιδείας και της πανεπιστημιακής …