Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων (video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με βασικό αίτημα να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου για την προσωπική διαφορά και να αποδοθούν άμεσα οι παράνομες κρατήσεις από τον Ιούνιο του ’15. Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποίησαν και οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις τους, το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις χηρείας. Η πορεία αναμένεται να κατευθυνθεί προς τη Βουλή.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση» ο Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, υπογράμμισε ότι «τόσο οι παλιοί όσο και οι καινούργιοι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει με τον αγώνα της δουλειάς τους όλα τους τα δικαιώματα και πρέπει να τους αποδοθούν οι συντάξεις τους και ότι άλλο έχουν κατακτήσει και έχουν πληρώσει» δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και ότι στις 15 Δεκεμβρίου θα γίνει πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων η οποία θα καταλήξει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη Θεσσαλονίκη, οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ δηλώνοντας ότι το μέτρο της αναστολής και όχι κατάργησης του νόμου Καυτρούγκαλου δεν τους βρίσκει σύμφωνους.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση, Λία Χριστάρα,

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Δείτε τώρα σε live streaming τον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ από το ERTFLIX

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναμετρώνται αυτή την ώρα στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της …