Αύριο στη Βουλή ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός

Σε όλους τους τόνους οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα για την τήρηση των συμφωνηθέντων με αφορμή και την κατάθεση του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού για το 2019 που παραδίδεται αύριο στον Πρόεδρο της Βουλής.

Στο χθεσινό έκτακτο ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ, με ατζέντα την ενίσχυση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης και προτάσεις για κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ο Μάριο Σεντένο επανέλαβε την πεποίθηση για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Δεν πρόκειται να υπάρξουν κακές εκπλήξεις με τον ελληνικό προϋπολογισμό, διεμήνυσε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης υπογραμμίζει το σθένος του ελληνικού λαού και αποτελεί μεγάλη επιτυχία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, τόνισε σε γερμανική εφημερίδα ο ΓΓ του ESM,  Κάλιν Άνεφ Γιάνζε.

Στον προϋπολογισμό που δίνεται αύριο σε διαβούλευση και θα ψηφιστεί στις 18 Δεκεμβρίου από την Ολομέλεια της Βουλής, περιλαμβάνεται η μη περικοπή των συντάξεων μετά και την πρόσφατη τεχνική συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους που αναμένεται να εγκριθεί στην τελευταία για φέτος Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στα μέσα Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετικές ειδήσεις: 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Eπανεντάσσεται στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο Θ. Ζαγοράκης – Θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΕΠΟ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη. …