Βουλή: Κόντρα Γεροβασίλη- Κεφαλογιάννη περί “ανοχής στα φαινόμενα βίας”

Σκοπιμότητα ώστε να πληγεί το κύρος της κυβέρνησης, διαβλέπει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, στις κατηγορίες περί γενικευμένης έξαρσης των φαινομένων βίας και ανοχής της κυβέρνησης, ενώ επισημαίνει ότι η αντιπολίτευση δραματοποιεί τα γεγονότα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγας Κεφαλογιάννη και της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η κ. Γεροβασίλη απέκρουσε με κατηγορηματικότητα τις σφοδρές επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης για ανοχή στα φαινόμενα βίας και έκανε λόγο για δραματοποίηση των γεγονότων με στόχο ένα σκηνοθετημένο αποτέλεσμα «τύπου Μπεν Χουρ» με απώτερο στόχο την ίδια την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα»

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από την πλευρά της έκανε λόγο για άρνηση εκ μέρους της υπουργού και της ίδιας της κυβέρνησης να παραδεχθεί την πραγματικότητα. Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, αυτή η συστηματική άρνηση παραδοχής της πραγματικότητας έχει ως αποτέλεσμα την έξαρση των φαινομένων βίας κυρίως στην πρωτεύουσα.

«Δεν θα εγκαταστήσουμε καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια»

Εξάλλου, η κ. Γεροβασίλη, απαντώντας στην Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΚΙΝΑΛ) για την ανομία στα πανεπιστήμια ανέφερε ότι με τον νόμο του 2017 υπάρχει σαφής διάταξη, με βάση την οποία το όποιο πλημμέλημα επισυμβεί εντός του πανεπιστημιακού χώρου, διώκεται «απλώς η αστυνομία δεν μπαίνει ελεύθερα».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφού παρατήρησε ότι η κατάργηση του ασύλου δεν έλυσε τα προβλήματα, σημείωσε ότι την περίοδο που δεν υπήρχε άσυλο, υπήρχαν καταλήψεις, καταστροφές και παραβατικότητα και σχηματίστηκαν πολλές δικογραφίες για ναρκωτικά.

«Στόχος μας να διασφαλίσουμε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα θα συνεχίσει να λειτουργεί σε ένα καθεστώς ασφάλειας και ελευθερίας διακίνησης ιδεών», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη αρνήθηκε επίσης τις κατηγορίες περί παρεμβάσεων της πολιτικής ηγεσίας στη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, τονίζοντας ότι «κανένας δεν δένει τα χέρια της Αστυνομίας».

Κατέθεσε δε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αύξηση ελέγχων και συλλήψεων στην Αθήνα γύρω από τα πανεπιστήμια.

«Είναι αυτονόητο να συμβαίνει αυτό, από την στιγμή που υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας» είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Tweet της φον ντερ Λάιεν στα ελληνικά για τους εμβολιασμούς

Με μια ανάρτηση στο Twitter και στην ελληνική γλώσσα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα …