Δ. Κουτσούμπας: Βαρβαρότητα να χάνονται άνθρωποι από πλημμύρες και πυρκαγιές

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε και να συμβιβαστούμε με τη σημερινή βαρβαρότητα. Τον 21ο αιώνα, το 2018, να χάνονται άνθρωποι και λαϊκές περιουσίες είτε από τις πλημμύρες, όπως εδώ, όπως στη Μάνδρα ένα χρόνο πριν, είτε από τις πυρκαγιές το 2007 και το 2009 στην Εύβοια, ή λίγους μήνες πριν, με τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι της Αττικής» υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στο Μαντούδι με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία της ζωής του λαού και την ουσιαστική αποκατάσταση από τις συνέπειες από τις πλημμύρες.

Είπε ότι από την κυβέρνηση αλλά και από την περιφερειακή και τοπική διοίκηση, πρέπει να καταβληθεί έκτακτο επίδομα στους πληγέντες, ενώ πρέπει να αποζημιωθούν εδώ και τώρα 100% – χωρίς όρους, προϋποθέσεις, αστερίσκους και χαράτσια στον ΕΛΓΑ – όλοι οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και άλλοι παραγωγοί που έχουν υποστεί καταστροφή

Ακόμα, είπε ότι πρέπει να υλοποιηθούν εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα με ευθύνη του κράτους, να επισκευαστεί άμεσα το κτίριο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου, να αποκατασταθούν οι ζημιές στα σχολεία, να παγώσουν τα χρέη σε εφορία, ΟΑΕΕ, Τράπεζες.

Είπε ότι πρέπει να υπάρξει απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες να μην γίνει καμιά διακοπή ρεύματος, νερού και τηλεφώνου σε λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη, να υπάρξει αναστολή πληρωμών των αγροτικών τιμολογίων της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς και αναστολή πληρωμής του ΕΛΓΑ και αυτός να πληρωθεί μετά την καταβολή των αποζημιώσεων.

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «προκλητικά ανεπαρκές» το συνολικό ποσό των 850.000 ευρώ που προβλέπει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση ζημιών και ύδρευσης , σημειώνοντας ότι οι εκτιμήσεις υπηρεσιών του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κάνουν λόγο για αναγκαίο ποσό ύψους 3,8 εκ.

«Όλοι μαζί, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μαζί με τα άλλα κόμματα του συστήματος της εκμετάλλευσης, συμπλέουν στον στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θεό της έχει το κέρδος και δεν υπολογίζει καν την ανθρώπινη ζωή. Ομονοούν στους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που χαρακτηρίζει ως «μη επιλέξιμες» και ως κόστος τις δαπάνες για τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Tweet της φον ντερ Λάιεν στα ελληνικά για τους εμβολιασμούς

Με μια ανάρτηση στο Twitter και στην ελληνική γλώσσα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα …