ΕΚΟ Racing Dirt Games: Ακυρώθηκε το rallycross

Οι κακές καιρικές συνθήκες και η αντίστοιχη κατάσταση που επικράτησε στη χωμάτινη διαδρομή των 1,35 χιλιομέτρων στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο στο πλαίσιο του 4ου γύρου του ΕΚΟ Racing Dirt Games, δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί ο πρώτος αγώνας στην Ελλάδα σύμφωνα με κανονισμούς Rallycross. Η βροχή και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αττική το βράδυ του Σαββάτου, αλλά και το πρωί της Κυριακής, δημιούργησαν αρκετά σημεία στη διαδρομή, τα οποία ήταν απροσπέλαστα για τις χωμάτινες φόρμουλες. Με δεδομένο ότι υπήρχε και αγώνας ατομικής χρονομέτρησης, ο οποίος άνοιγε την αυλαία της Κυριακής, αποφασίστηκε να μην υπάρξει κάποια βιαστική κίνηση περί μη διεξαγωγής του αγώνα Rallycross. Τα αυτοκίνητα ολοκλήρωσαν κανονικά την προσπάθεια τους, ενώ πραγματοποίησαν και το δεύτερο σκέλος, με στόχο να καθαρίσει περισσότερο η διαδρομή από τα λιμνάζοντα νερά σε συγκεκριμένα σημεία. Όμως, ακόμα και έτσι, και παρόλες τις προσπάθειες των διοργανωτών, ήταν αδύνατη η διεξαγωγή του αγώνα Rallycross για τις χωμάτινες φόρμουλες. Έτσι, μετά από περαιτέρω επιθεώρηση της διαδρομής, ο Αλυτάρχης αποφάσισε τη διακοπή του αγώνα, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι δύο ημιτελικοί, και οι τελικοί στις κατηγορίες των 600 και 750 κ.εκ. Απόφαση για το τι θα συμβεί με το συγκεκριμένο αγώνα, θα υπάρξει μετά από σχετική συνεδρίαση της ΕΠΑ. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ακόμα και τα αυτοκίνητα δυσκολεύτηκαν, με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές εγκαταλείψεις. Έτσι, τον ταχύτερο χρόνο της μέρας πραγματοποίησε ο Γιάννης Κοντέλης με το Mitsubishi Lancer EVO IX, επικρατώντας και στην κατηγορία άνω των 2.000 κ.εκ.

Την ίδια ώρα, ο Ηλίας Καφαντάρης με την Toyota Corolla κέρδισε σε αυτή των 1.400-1.600 κ.εκ., και με τους δύο συνδυασμούς να επιβιώνουν στις αντίξοες συνθήκες, αλλά προσφέροντας παράλληλα όμορφο θέαμα.

Κρατάμε το ενδιαφέρον, το θέαμα και τις μάχες που είδαμε στους προκριματικούς του αγώνα Rallycross και επάνω σε αυτό οι διοργανωτές σχεδιάζουν την επόμενη μέρα, τη νέα χρονιά. Μέχρι τότε, όμως, ακολουθεί η επόμενη και τελευταία συνάντηση του θεσμού, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 8-9 Δεκεμβρίου στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, σε έναν αγώνα που το 2017 είχε συγκεντρώσει πλήθος συμμετοχών. Κάτι που αναμένεται να δούμε και φέτος!

ΠΗΓΗ

Check Also

Ο Χασάν ξελάσπωσε τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χασάν βρήκε δίχτυα και πέτυχε το νικητήριο τέρμα του …