Π. Λαφαζάνης για το Πολυτεχνείο: Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Εθνική Ανεξαρτησία – Προστασία στην πρώτη κατοικία

Επίκαιρο όσο ποτέ και αναγκαίο παραμένει σήμερα το αίτημα για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση και πραγματική δημοκρατία, αναφέρει σε κείμενό του για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε.

«Στο μεγάλο γνωστό σύνθημα του Πολυτεχνείου για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, αν προσθέσουμε και την Προστασία στην πρώτη κατοικία και λαϊκή περιουσία, τότε θα έχουμε τους μεγάλους επίκαιρους ανατρεπτικούς στόχους για να μπορέσει να ανασάνει σήμερα ο τόπος και να αποκτήσει ξανά ελπίδα και μέλλον ο ελληνικός λαός και η νεολαία» αναφέρει στο κείμενό του ο κ. Λαφαζάνης.

Στη συνέχεια κάνει λόγο για «αδικαίωτους αγώνες» του λαού και της νεολαίας για «απάνθρωπες μαζικές διώξεις αγωνιστών» τονίζοντας πως «η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρά την πτώση της χούντας, έμεινε η ίδια και τα απελευθερωτικά αιτήματά της χωρίς δικαίωση, ενώ αρκετοί πρωταγωνιστές της την εξαργύρωσαν στο χρηματιστήριο της εξουσίας, της ανέλιξης και του συστήματος».

Επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας πως οι αντιμνημονιακοί αγώνες και το δημοψήφισμα του 2015 προδόθηκαν, κάνοντας λόγο για «μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ» και τονίζει πως «μπορούμε και τώρα να νικήσουμε. Αρκεί να πολεμήσουμε τον ραγιαδισμό και τον δωσιλογισμό και την λιποψυχία μέσα μας, μέσα στην κοινωνία μας και σε όσους ηγούνται των προσπαθειών μας».

Τέλος, κλείνει με το σύνθημα πως «Τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ας εμπνεύσουν όλους εμάς και τον λαό μας. Ο αγώνας συνεχίζεται!».

Ο κ. Λαφαζάνης έδωσε το «παρών» με το μπλοκ της ΛΑ.Ε στην πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, ενώ νωρίτερα, πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννη Δούκα, Δημήτρη Κοντό, Αντώνη Νταβανέλο και Χρήστο Τουλιάτο κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Τσίπρας στην ΕΡΤ: Αποτέλεσμα μακροχρόνιας στρατηγικής για ανάκαμψη τα μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης (video)

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ έδωσε έμφαση στο αποτέλεσμα της κάλπης, τονίζοντας …