Βερολίνο: Η ΕΡΤ στο 7ο Συμπόσιο Ψηφιακής Τηλεόρασης (video)

Πρωτοπόρος στον τομέα της υβριδικής τηλεόρασης στην Ελλάδα είναι η ΕΡΤ, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη συμμετοχή της στο 7ο συμπόσιο ψηφιακής τηλεόρασης που γίνεται στο Βερολίνο. Η γενική διεύθυνση Νέων Μέσων της δημόσιας τηλεόρασης, έχει οργανώσει περίπτερο στο χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου, προκειμένου να ενημερώσει για τις καινοτόμες εφαρμογές και τεχνολογίες που αναπτύσσει.

Υπάρχουν παλιοί παίχτες, η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη υβριδική τηλεοπτική αγορά, η Ελλάδα η νεότερη, για αυτό διπλά σημαντική η συμμετοχή της ΕΡΤ στο 7ο συνέδριο στο Βερολίνο.

Όπως λέει ο Γιάννης Βουγιουκλάκης Γενικός Διευθυντής Νέων Μέσων ΕΡΤ, απόψε η ΕΡΤ εδώ στο Βερολίνο έχει το δικό της περίπτερο στο οποίο δείχνει τις νέες υπηρεσίες που είχε αναπτύξει στα πλαίσια του Μουντιάλ 2018 είναι και ένας λόγος για τον οποίο είμαστε υποψήφιοι για βράβευση.

Ένα βίντεο 360 μοιρών σε συνεργασία με το γερμανικό ινστιτούτο Frauenhofer, με το οποίο η ΕΡΤ μπήκε στην υβριδική τηλεόραση πριν από δέκα μήνες. Είναι μόνον η αρχή.

Ο Γιάννης Βουγιουκλάκης προσθέτει ότι «τα πλάνα τα τεχνολογικά είναι, μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουμε δώσει τη δυνατότητα στον τηλεθεατή σε ένα μεγάλο γεγονός, π.χ. σε έναν αθλητικό αγώνα, να έχει επιλέξει κάμερα θέασης σε πραγματικό χρόνο. Επίσης να έχει επιλογή υποτίτλων, σε όσες γλώσσες προσφέρεται, όπως και ένα πάρα πολύ καινοτόμο περιεχόμενο μέσω της υβριδικής τηλεόρασης«.

«Η ανταπόκριση των τηλεθεατών ήταν απροσδόκητα μεγάλη. Ούτε και εμείς περιμέναμε. Υπήρχε μία μικρή διείσδυση στις υπηρεσίες αυτές τους πρώτους μήνες. Αλλά μέχρι το καλοκαίρι δεκαπλασιάστηκε, και από το μουντιάλ και έπειτα έχει πολλαπλασιαστεί», αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής.

Τα Βραβεία ήταν το αποκορύφωμα του 7ου συμποσίου, με τις τελευταίες καινοτομίες στην υβριδική τηλεόραση.

Η τηλεόραση του μέλλοντος είναι ήδη εδώ. Στις νέες δυνατότητες που ανοίγει η ψηφιακή εποχή, η ΕΡΤ δίνει το δικό της δυναμικό παρόν στο 7ο συνέδριο Υβριδικής Τηλεόρασης που πραγματοποιείται στο Βερολίνο. Συνέχεια στην Αθήνα.

Το 8ο συνέδριο, με την υποστήριξη και του Υπουργείου Ψη.Π.Τ.Ε. θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Ο Βίνσεντ Γκρίβετ, Πρόεδρος HbbTV Association είπε: «Χαιρόμαστε πάρα πολύ. Προσωπικά δεν έχω επισκεφτεί ποτέ την Αθήνα, για αυτό χαίρομαι για αυτήν τη δυνατότητα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΡΤ, είναι ένας καλός τρόπος να τιμηθεί η ελληνική τηλεόραση για τις υβριδικές υπηρεσίες».

Η Καρίνε Λέα Σαρντόν, Δ/ντρια Deutsche Tv-Plattform δήλωσε ότι «θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Yπουργό ΨΗ.Π.Τ.Ε. Λευτέρη Κρέτσο για την θαυμάσια υποστήριξη του 7ου Συνεδρίου HbbTV και για τις εξελίξεις στην ψηφιακή τηλεόραση».

Στην υβριδική τηλεόραση η ΕΡΤ κέρδισε την εμπιστοσύνη.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γιώργος Παππάς
Κάμερα: Αλέξης Οικονομίδης
Μοντάζ: Κώστας Μαντάς

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Εισήγηση ΚΥΣΕΑ για αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς (video)

Το ΚΥΣΕΑ εισηγείται στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο την αύξηση της θητείας στο Στρατό …