Η παρούσα Βουλή μπορεί να καθορίσει και την κατεύθυνση προς την οποία θέλει να κινηθεί η Αναθεώρηση

Ο Κώστας Χρυσόγονος ανεξάρτητος  Ευρωβουλευτής, μίλησε στην Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, την Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Για τις εξελίξεις στην Ε.Ε. όσον αφορά το Brexit ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι «πρόκειται για μια δοκιμασία και για τις δύο πλευρές . Στη Βρετανία υπάρχει πολιτική αναστάτωση αλλά  η συμφωνία είναι μεταβατική και δεν ρυθμίζει οριστικά τις σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε. Ε».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο καθηγητής Συνταγματικού δικαίου στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος «θα ξεκινήσει η Αναθεώρηση του Συντάγματος και θα δούμε αν και κατά πόσο θα ολοκληρωθεί στην επόμενη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι «αρμοδιότητα της παρούσης Βουλής είναι να διαπιστώσει ποιες διατάξεις χρήζουν Αναθεώρησης. Μπορεί να καθορίσει και την κατεύθυνση προς την οποία θέλει να κινηθεί η Αναθεώρηση και στην περίπτωση αυτή η επόμενη Βουλή δεν μπορεί να αναστρέψει την κατεύθυνση. Για να σας το πω λαϊκά στην διαδικασία της Αναθεώρησης δεν μπορείς να πας για μαλλί και να βρεθείς κουρεμένος».

Τέλος, ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επεσήμανε  ότι παρά την έξοδο από τα μνημόνια «το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει αποκαταστήσει την πιστοληπτική του ικανότητα και το κρίσιμο στοίχημα είναι να βρεθεί η χώρα σε κανονική τροχιά ανάπτυξης. Η μη περικοπή των συντάξεων είναι βεβαίως θετική ,ωστόσο έχουμε μια μη βιώσιμη αναλογία μεταξύ ενεργών εργαζομένων και συνταξιούχων. Δεν είναι δυνατόν από ένα μισθό να πάρεις και φόρους και ικανές ασφαλιστικές εισφορές . Πρέπει να αυξηθεί η απασχόληση . Χρειάζεται δυναμική οικονομική ανάπτυξη».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Κ. Σακελλαροπούλου: Σύμβολο αξιών και πολιτισμού η προεδρική φρουρά (video)

Τη σημασία της προεδρικής φρουράς ως σύμβολο αξιών και πολιτισμού, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, …