Eυρεία σύσκεψη για το νέο γήπεδο της Τούμπας – Τι είπαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ (video)

Τη δέσμευση των φορέων που μετείχαν στην ευρεία σύσκεψη για το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, επισήμανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που με ανακοίνωση της καταγράφει την σημερινή εξέλιξη:

Αυτή, αναφέρει:

«Η πρώτη ευρεία σύσκεψη για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (01.11). Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, η αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ κ. Θανάσης Κατσαρής και ο αντιπρόεδρος κ. Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ενώ την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι όλων των απαραίτητων υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας, όπως και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με στόχο να αποσαφηνιστεί το σχέδιο ανέγερσης του νέου γηπέδου και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, μετά την τροπολογία παραχώρησης των 30 στρεμμάτων του ΤΕΕΘΑ.

Τόσο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και ο δήμαρχος της πόλης, εξέφρασαν την πολιτική τους βούληση οι απαραίτητες διαδικασίες και διευθετήσεις να προχωρήσουν γρήγορα και αποφασιστικά, ώστε η πόλη να αποκτήσει όχι μόνο το νέο γήπεδο, αλλά και ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για τη Θεσσαλονίκη.

Όλοι οι φορείς δεσμεύθηκαν ώστε πολύ σύντομα να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας με ειδικούς όλων των εμπλεκομένων, ώστε να προβλέπονται, να επιλύονται και να προχωρούν όλα τα ζητήματα ενός τόσο σημαντικού έργου».

Δηλώσεις έκαναν εξερχόμενοι και οι επικεφαλής των κεντρικών φορέων της πόλης. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε εξερχόμενος: «Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλη τη Θεσσαλονίκη αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα. Η Περιφέρεια και εγώ προσωπικά θα σταθούμε από την πρώτη στιγμή έως την τελευταία δίπλα στον ΠΑΟΚ, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο. Αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε.

Θα συναντηθούμε εκ νέου για να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινώσουμε τα ονόματα των ανθρώπων που θα αποτελέσουν την επιτροπή που θα συμμετέχει σε κάθε βήμα όλης της διαδικασίας. Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί σε όλο το εγχείρημα. Ο πήχης είναι ψηλά.

Η εμπλοκή της Περιφέρειας βρίσκεται και στη διαδικασία αδειοδοτήσεων και στη διαδικασία υπηρεσιών και ελέγχων, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται και στην προσπάθεια χρηματοδότησης της όλης ανάπλασης της περιοχής γύρω από το γήπεδο, μια διαδικασία για την οποία είμαστε πανέτοιμοι αφού ολοκληρωθεί το ρυθμιστικό σχέδιο και να δούμε πώς θα κλείσουμε πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα ή και από το ΕΣΠΑ».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είπε: «Είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση που έγινε με τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την Περιφέρεια. Αναφερθήκαμε σε ορισμένα θέματα που από τώρα πρέπει να αρχίσουν να «τρέχουν» και γι΄ αυτό αποφασίστηκε να γίνει μια μόνιμη επιτροπή από τεχνοκράτες και στελέχη του Δήμου, για να διευκολυνθεί το έργο.

Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα σχολεία και τα κολυμβητήρια, για τα οποία μάλλον προβλέπεται κατεδάφιση για να φύγουν από εκεί που είναι, αλλά θα το δούμε, είναι πολύ νωρίς, προφανώς θα γίνουν κάπου αλλού. Θα πάρουμε μια απόφαση η οποία θα είναι δεσμευτική για οποιοδήποτε επόμενη διοίκηση. Είναι πολλά θέματα που πρέπει να ξεπεραστούν για τη δημιουργία του νέου γηπέδου».

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, σημείωσε: «Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση. Τα προβλήματα είναι γνωστά και θέλουμε να ξεπεραστούν, γιατί πρέπει να ξεπεραστούν. Για την πόλη που ευελπιστεί να αποκτήσει ένα τέτοιο γήπεδο με τον περιβάλλοντα χώρο που του αρμόζει. Θα πρέπει να είναι διαμορφωμένος για το καλύτερο των πολιτών, ο μεγαλύτερος «μαγνήτης» για την πόλη. Ή λέμε ότι έχουμε μια Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα Βαλκανίων ή όχι. Μια τέτοια πρωτεύουσα χωρίς ένα μεγάλο υπερσύγχρονο γήπεδο, δε νοείται!«.

Κατσαρής: «Μιλήσαμε για γενική ανάπλαση της περιοχής γύρω από την Τούμπα»

Την ανάπλαση της περιοχής γύρω από την Τούμπα και τον γενικό ανασχεδιασμό του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, προανήγγειλε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, εξερχόμενος της ευρείας σύσκεψης που έγινε σήμερα στο Μακεδονία Παλλάς.

Ο κ. Κατσαρής είπε στους δημόσιογραφους: «Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη, για να ξεκινήσουμε τις προεργασίες για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Η συζήτηση που έγινε, ήταν σε πολύ καλό κλίμα. Και οι δύο δεσμεύτηκαν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να ξεκινήσουν τα έργα όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Όποιος χώρος υπάρχει γύρω από την Τούμπα και ανήκει στον Δήμο, σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη, θα αξιοποιείται από τον ΠΑΟΚ κυρίως κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ όταν δεν υπάρχουν αγώνες, αυτοί οι χώροι θα βρίσκονται στη διάθεση των κατοίκων της περιοχής.

Η Περιφέρεια δεσμεύτηκε όπου υπάρχει πρόβλημα, να το λύσει. Είτε αυτό είναι κατασκευαστικό, είτε διάφορα προγράμματα που μπορεί να βγάλει, δεσμεύτηκε να κινηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όχι απλά θα τρέξουμε, αλλά θα το τελειώσουμε μια ημέρα νωρίτερα από το γρηγορότερο.

Μιλήσαμε για γενική ανάπλαση της περιοχής, σχεδόν ολόκληρο το τετράγωνο. Δεν μιλήσαμε για παράδειγμα για εξόδους στην περιφερειακή. Πρέπει πρώτα-πρώτα να διασφαλίσουμε τους χώρους που χρειάζονται για τη δημιουργία του γηπέδου και μετά θα προχωρήσουμε και στα υπόλοιπα θέματα» τόνισε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

ΠΗΓEΣ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

Check Also

Άρης: Αρνητικά όλα τα τεστ, αναμονή για την απόφαση της λίγκας

Ευχάριστα μαντάτα στον Άρη. Όλα τα αποτελέσματα των τεστ για Covid-19 που έγιναν το πρωί …