Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που προωθούσε αλλοδαπούς στην Ιταλία (video)

Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών εξάρθρωσε το λιμενικό στο Κατάκολο Ηλείας. Σε επιχείρηση των Διευθύνσεων του Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης του του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και των Λιμεναρχείων Κατακόλου και Ζακύνθου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από αξιοποίηση πληροφοιρών, ως μέλη του οκτώ άτομα, τέσσερις Έλληνες και ισάριθμοι αλλοδαποί.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν μεταφέρει, χθες το πρωί, με δύο λεωφορεία, εκατόν δέκα εννέα (119) αλλοδαπούς (80 άνδρες, 15 γυναίκες, 15 αγόρια και 9 κορίτσια) στην περιοχή Κουρούτα Ηλείας από όπου και επιχείρησαν ακολούθως να τους διακινήσουν παράνομα στις ιταλικές ακτές με τη χρήση ιστιοφόρου σκάφους.

Το εν λόγω κύκλωμα δρούσε με ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και προκαθορισμένους ρόλους για κάθε έναν εκ των συλληφθέντων.

Από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν μία καραμπίνα, τα δύο λεωφορεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των μεταναστών καθώς και το ιστιοφόρο σκάφος, ενώ διερευνάται η εμπλοκή περισσότερων ατόμων στο κύκλωμα.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Ισχυρός μετασεισμός στη Σάμο – ert.gr

Μετασεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα στις 17.14 ανοιχτά της Σάμου, …