Συνεχίζεται η επιχείρηση για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς (video)

Στην ακτή Αχλάδα, στο λιμάνι του οικισμού της Σάρτης, έχει φτάσει ένα μέτωπο της πυρκαγιάς, που κατακαίει από το πρωί πευκώδεις εκτάσεις στη χερσόνησο Σιθωνίας Χαλκιδικής, χωρίς ωστόσο να απειλεί τον οικισμό Σάρτη.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επικεφαλής της αστυνομίας και ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Γιόβας, συντόνισαν την οργανωμένη απομάκρυνση λιγοστών κατοίκων που βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς η φωτιά είχε φτάσει γύρω από τα σπίτια τους που είναι διάσπαρτα στο βουνό πάνω από την Σάρτη.

«Αν παραστεί ανάγκη είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εκκένωση της Σάρτης, δεν πρόκειται να αφήσουμε να κινδυνεύσει κανείς», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το πρωί, λόγω του πυκνού καπνού εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Κάμπος.

Στο μεταξύ, πυροσβεστικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και μεγάλη επίγεια δύναμη, συνεχίζει το έργο της κατάσβεσης. Επιχειρούν 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα οχήματα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, 4 αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τη Σάρτη με τη Βουρβουρού έχει διακοπεί στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Ψηφιακό συνέδριο με δωρεάν συμμετοχή

Την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 θα πραγματοποιηθεί το διαδικτυακό συνέδριο Women in Data Science (WiDS) …