Ευθ. Λέκκας: 160 περιοχές στη χώρα κινδυνεύουν από μεγάλες πλημμύρες (video)

«Τα επόμενα χρόνια οι πλημμύρες θα αυξηθούν κατά 6 φορές. Γι’ αυτό, όσα αντιπλημμυρικά έργα και να γίνουν δεν θα αποφύγουμε τις πλημμύρες, αυτό όμως που μπορούμε να αποφύγουμε είναι η διακινδύνευση των πολιτών» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισµού  Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στην μελέτη διαχείρισης του πλημμυρικού κινδύνου στους 66 δήμους της Αττικής από ομάδα ερευνητών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την επιστημονική ευθύνη του ιδίου, τονίζοντας ότι «υπάρχουν 160 περιοχές σε όλη τη χώρα που πιθανώς να πληγούν από ακραία καιρικά φαινόμενα, χωρίς να είμαστε σε θέση να δράσουμε προληπτικά, γιατί τα έργα που απαιτούνται είναι μεγάλα και οι προϋπολογισμοί τους εκτός των δυνατοτήτων της χώρας μας στην τρέχουσα συγκυρία».

«Όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν ενημερωθεί» διευκρίνισε ο κ. Λέκκας. Έχουμε εκδώσει ειδικές οδηγίες μέσα από έναν οδηγό προς τους δήμους για να εφαρμόσουν κάποια στοιχειώδη πράγματα. Όμως δεν έχουν όλοι οι δήμοι την ευαισθησία να εκπονήσουν ένα ειδικό σχέδιο για την περιοχή τους.

Χρειάζεται ένα σύγχρονο σχέδιο πολιτικής προστασίας κατέληξε ο κ. Λέκκας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Κέντρο Γονιδιωματικής Επιτήρησης: Δεν υπάρχει «Αθηναϊκή Μετάλλαξη» (video)

Κατηγορηματικός είναι ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ιατροβιλογικών Ερευνών της Ακαδημίας  Αθηνών και υπεύθυνος του Κέντρου …