Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε παρθένο δάσος στη Σιθωνία Χαλκιδικής (video)

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε στις 05:40, έχει μεγάλο μέτωπο σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σε πλήρη ετοιμότητα  βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι αρχές για οποιαδήποτε επέμβαση ή ενέργεια χρειασθεί.  Όπως ανέφερε στην  ΕΡΤ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Μανώλης Τσολάκης, «έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία και ο δήμος της περιοχής, προκειμένου να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα». Μέχρι στιγμής  δεν  έχουν κινδυνέψει οικισμοί.

Η ξηρασία που έχει επικρατήσει από τον Ιούνιο σε συνδυασμό   με τους δυνατούς ανέμους  αποτελούν ιδανικό δίδυμο για την εξάπλωση του μετώπου  το οποίου η κατάσβεση από το έδαφος είναι εξαιρετικά  δύσκολη λόγω και του δύσβατου της περιοχής.

Στο σημείο επιχειρούν  35 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ έχουν κληθεί ενισχύσεις. Στην πυρόσβεση από το πρώτο φως της ημέρας εξελίσσεται και η συνδρομή εναέριων μέσων. Ήδη στην επιχείρηση  εμπλέκονται 4 αεροσκάφη, τύπου Καναντέρ.

Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλη πυρκαγιά τα ξημερώματα και στην περιοχή του Φιλύρου, κοντά στο Παιδικό Χωριό SOS. Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς. Η κινητοποίηση για την κατάσβεση της φωτιάς ήταν μεγάλη. Επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 21 οχήματα.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Κέντρο Γονιδιωματικής Επιτήρησης: Δεν υπάρχει «Αθηναϊκή Μετάλλαξη» (video)

Κατηγορηματικός είναι ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ιατροβιλογικών Ερευνών της Ακαδημίας  Αθηνών και υπεύθυνος του Κέντρου …