Στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» οι σύζυγοι των δύο προέδρων (video)

Την εκδήλωση με θέμα «Νέοι και Μέλλον της Ευρώπης» παρακολούθησαν το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο Έλληνας ομόλογός του, Προκόπης Παυλόπουλος, στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος». Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι σύζυγοι των Προέδρων Έλκε Μπουντενμπέντερ και Βλασία Πελτσέμη-Παυλοπούλου, οι οποίες συμμετείχαν στη συζήτηση.

«Οι νέοι σήμερα έχουν περισσότερες ευκαιρίες, έχουν ανοιχτούς ορίζοντες, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άλματα, έστω και αν είναι επικίνδυνα, γιατί έχουν ταυτόχρονα δίχτυ ασφαλείας, που είναι η εκπαίδευση, είναι η αλληλοκατανόηση, η επικοινωνία είναι εύκολη, η τεχνολογία» ανέφερε η κ. Παυλοπούλου.
«Όλα αυτά, όταν εγώ ήμουν 15 χρονών δεν τα είχαμε στη διάθεσή μας, είχαμε βέβαια προοπτικές και αν και λέμε ότι οι νέοι σήμερα δεν έχουν φτερά, εγώ λέω ότι έχουν, αρκεί να ψάξουν να τα βρουν. Είμαι αισιόοδοξη και υπερήφανη για τη σημερινή νεολαία» πρόσθεσε.

Μιλώντας για την Ευρώπη, η κ. Μπουντενμπέντερ σημείωσε: «Εγώ έζησα σε μία Ευρώπη όπου υπήρχαν σύνορα και έπρεπε κανείς να επιδεικνύει την ταυτότητά του ή το διαβατήριο και ξαφνικά άλλαξαν τα πράγματα και μπορούσα να ξεκινήσω ένα ταξίδι έτσι απλά. Η κόρη μου, για παράδειγμα, είναι 22 ετών και θεωρεί το ευρωπαϊκό πλαίσιο κάτι αυτονόητο και θεωρεί τελείως αυτονόητο να μπορεί να κινείται κανείς μέσα σε αυτό το ευρωπαϊκό πλαίσιο». «Είτε προέρχεται κάποιος από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, αυτό που μας συνδέει είναι αυτός ο ανοιχτός χώρος, όπου σε αυτόν τον χώρο μπορεί κανείς να αναπτύξει την προσωπικότητά του ελεύθερα και να ζει από κοινού σε ένα κλίμα ειρήνης. Ελπίζω να μπορέσουμε να δώσουμε στα παιδιά μας αυτό το δώρο και να το περάσουμε και στις επόμενες γενιές« κατέληξε η σύζυγος του Γερμανού Προέδρου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί μαθητές από ιδιωτικά σχολεία. Όταν τελείωσε η εκδήλωση οι Πρόεδροι συνομίλησαν για λίγη ώρα με τα παιδιά.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Αλ. Τσίπρας: Το διακύβευμα της 7ης Ιουλίου (video)

Με επίσκεψη στην Κω συνεχίζει την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα ο πρωθυπουργός, ο οποίος χθες …