Τα νέα μέτρα κατά της ανεργίας ανακοίνωσε η ‘Εφη Αχτσιόγλου

Τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας παρουσίασε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, εστιάζοντας σε τρεις άξονες. Ο πρώτος αφορά τους μακροχρόνια ανέργους και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που στοχεύουν, όπως τόνισε τον «σκληρό πυρήνα» της ανεργίας με διάρκεια πλέον όχι 5 αλλά 8 μήνες και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο δεύτερος άξονας έχει στόχο την πρόσληψη ανέργων στον ιδιωτικό τομέα και ο τρίτος, αφορά προγράμματα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για κατάρτιση ανέργων.

Μέχρι τώρα εφαρμόστηκαν προγράμματα προϋπολογισμού ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και σήμερα, την επομένη των μνημονίων κάνουμε ένα ακόμη βήμα με έμφαση τη στήριξη των νέων, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019 προβλέπονται 11 νέα προγράμματα, ενώ ειδικά για τους νέους επιστήμονες προβλέπεται ότι θα ανέρχονται σε 10.000 οι ωφελούμενοι για θέσεις πλήρους εργασίας και απολαβές που βάσει του προϋπολογισμού των 112 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένονται της τάξης των 1600 ευρώ σε νέο εργαζόμενο.

Με δωδεκάμηνη σύμβαση και απολαβές ως 1400 ευρώ, προβλέπονται 5.000 προσλήψεις νέων σε τομείς αναβάθμισης, όπως π. χ η ψηφιοποίηση φακέλων ασφαλισμένων.

Εκτός από την ανάσχεση της φυγής νέων στο εξωτερικό (brain drain), οι συλλογικές συμβάσεις καλύπτουν ήδη 190.000 εργαζόμενους, ενώ επιταχύνεται η διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού από τον Ιανουάριο του 2019, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Βολές εναντίον ΗΠΑ από το Ιράν-Ανησυχίες για την ενεργειακή ασφάλεια

Το Ιράν θα συνεχίσει να μειώνει τη συμμόρφωσή του προς τις δεσμεύσεις της συμφωνίας για …