Χρόνια Πολλά στην ΝΔ, να πληρώσει και τα δάνειά της (audio)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στο Πρώτο Πρόγραμμα και επεσήμανε πως το δημοψήφισμα, που έγινε στην ΠΓΔΜ δεν προβλέπεται στην συμφωνία, καθώς το δεσμευτικό στοιχείο είναι «η αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα βγάλει τα απομεινάρια του αλυτρωτισμού».

Ο κ. Δουζίνας υποστήριξε πως η Νέα Δημοκρατία, ενώ αρχικώς ήθελε να λήξει αυτή η ιστορία, άλλαξε θέση γιατί κατάλαβε, πως αν δοθεί λύση θα έχει μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα. Και συμπέρανε πως δεν θέλει λύση γιατί για την ίδια προέχει η εσωτερική της συνοχή και όχι το εθνικό συμφέρον, ενώ όπως είπε «μετά τα συλλαλητήρια» προχώρησε στην απόρριψη.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις της κας Σπυράκη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ είπε: «Αν συγκρίνετε τις χρονικές περιόδους, με τις επαφές της κας Σπυράκη, η οποία έλεγε στον κ. Ζάεφ, ότι θα στηρίξουν, αν στηρίξει ο κ. Καμμένος, θα καταλάβετε ότι ένα εθνικό πρόβλημα εσωτερικοποιείται για να δημιουργήσει ζωτικό χώρο στη ΝΔ».

Ο κ. Δουζίνας κατηγόρησε την ΝΔ για «καταστροφολογική επίθεση σε τρία επίπεδα»(συμφωνία Πρεσπών, Χρηματιστήριο, συντάξεις) και μάλιστα είπε ότι σε σχέση με τις συντάξεις «φόρεσαν μαύρες πλερέζες, επειδή είπαν οι Γερμανοί, ότι μάλλον δεν θα κοπούν». Όσον αφορά δε το Χρηματιστήριο θύμισε την σχετική αυτονομία των αγορών και επεσήμανε ότι σε τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να φταίνε οι κυβερνήσεις. «Η ΝΔ δεν επιτίθεται στην κυβέρνηση, στρέφεται εναντίον του εθνικού συμφέροντος», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, με αφορμή την σημερινή επέτειο για τα 44 χρόνια της ΝΔ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση «Χρόνια πολλά, να ζήσει, να τα εκατοστήσει να πληρώσει και τα δάνειά της».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Ινδία: Πρωτοφανής καύσωνας με δεκάδες νεκρούς σε 24 ώρες

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες στο κρατίδιο Μπιχάρ της …