Έκτακτα μέτρα στο Δήμο Αθηναίων λόγω υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων και την Παρασκευή 10 Αυγούστου, ημέρα υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιών, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι διευθύνσεις Τεχνικών Έργων, Δημοτικής Αστυνομίας, Καθαριότητας, Ηλεκτρολογικού, Πρασίνου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, ενώ έκτακτα μέτρα με συνεχείς περιπολίες και υδροφόρα οχήματα πραγματοποιούνται στον Εθνικό Κήπο, στο ‘Αλσος Παγκρατίου, στο Πάρκο Ιλισίων, καθώς και στους λόφους Λυκαβηττού, Φιλοπάππου, Στρέφη και Λαμπράκη, στους οποίους δεν επιτρέπεται η πρόσβαση με αυτοκίνητο για λόγους ασφάλειας.

Επίσης, σε ετοιμότητα είναι ειδικό γερανοφόρο όχημα και προσωπικό αναρριχητών έτοιμο να επέμβει για κάθε έκτακτη ανάγκη (απομάκρυνση πεσμένων δέντρων/κλαδιών κλπ). Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, στο 1595.

Επίσης αρκετοί Δήμοι σε όλη τη χώρα, εξειδικεύουν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στα δεδομένα των περιοχών τους (πχ ο Δήμος Χανίων για λόγους ασφαλείας έχει αποφασίσει να κλείνει το φαράγγι της Σαμαριάς όταν ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή είναι πολύ υψηλός).

Από την πλευρά της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΕΔΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης -Ραγδαία μεταβολή του καιρού (video)

Νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά, με τοπικές βροχές, …