Δημιουργώντας σχολεία χωρίς αποκλεισμούς: Εργαλεία για εκπαιδευτικούς

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην ποιοτική εκπαίδευση, ανεξάρτητα από την καταγωγή, το οικονομικό ή κοινωνικό του υπόβαθρο. Ο ρόλος της εκπαιδευτικής κοινότητας στη δημιουργία ενός σχολείου συμπεριληπτικού, χωρίς αποκλεισμούς είναι κομβικός.

Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνει τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 16:00-18:00 διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Καλλιεργώντας τη συμπερίληψη στη σχολική αίθουσα: Εργαλεία για δάσκαλους και εκπαιδευτικούς», όπου θα συζητηθούν τρόποι με τους οποίους μπορούν να διαχειριστούν οι εκπαιδευτικοί τη διαφορετικότητα στην τάξη και να συμβάλουν στη συμπερίληψη όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε:

  • Εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικές αρχές
  • Διευθυντές/τριες σχολείων
  • Άλλους εκπαιδευτικούς φορείς
  • Την ευρύτερη σχολική κοινότητα

Η συμμετοχή είναι δωρεάν – Απαραίτητη η προεγγραφή σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά. Στους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ατζέντα της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε εδώ. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στο [email protected] ή στο 2103637547.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας “APPLE – Early warning platform to prevent youth from dropping out of school education”, η οποία επιδιώκει να βοηθήσει τους/τις εκπαιδευτικούς στον εντοπισμό μαθητών/ριών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εγκαταλείψουν πρόωρα το σχολείο, να αναδείξει τρόπους πρόληψης της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης και να ευαισθητοποιήσει την εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με τη σημασία της μείωσης και εξάλειψης του φαινομένου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΠΗΓΗ

Check Also

Η ομιλία του Πάπα στον Ναό Αγίου Διονυσίου

Η ομιλία που απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος στο πλαίσιο της συνάντησής του με επισκόπους, ιερείς, …