Προανακριτική: SMS για τον Ν. Παππά κατέθεσε ο Χρ. Καλογρίτσας (video)

Sms που είχε ανταλλάξει με τον Νίκο Παππά κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή ο Χρήστος Καλογρίτσας κατά τη σημερινή του κατάθεση. Πριν από λίγο ο συνήγορος του Νίκου Παππά δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου της Προανακριτικής για αλλοίωση των πρακτικών. Από την πλευρά του ο Σταύρος Κελέτσης απορρίπτει την κατηγορία σημειώνοντας ότι εφάρμοσε τον κανονισμό της Βουλής.

Tα γραπτά μηνύματα που φέρεται να έχει ανταλλάξει με τον Νίκο Παππά εμφάνισε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή  ο Χρήστος Καλογρίτσας. Πρόκειται για μηνύματα τα οποία, σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας, προετοίμαζαν τη συνάντηση που θα είχε ο Χρήστος Καλογρίτσας με τους Λιβανέζους επιχειρηματίες το καλοκαίρι του 2016 στο Πόρτο Χέλι. Όπως υποστηρίζει ο Χρήστος Καλογρίτσας αφορούν τις οδηγίες που λάμβανε από τον Νίκο Παππά σχετικά με τη δημιουργία φιλικού καναλιού προς την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Εμμανουέλα Αργείτη, φέρεται να ζητά οδηγίες από τον Νίκο Παππά σχετικά με το πώς θα χειριστεί το θέμα της εγγυητικής επιστολής των 3 εκατ. ευρώ που θα λάμβανε από τους Λιβανέζους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι όλα αυτά τα θεωρεί ψευδή και αναξιόπιστα. Παραπέμπει μάλιστα σε υπεύθυνη δήλωση που υπάρχει με την υπογραφή του Ιωάννη Καλογρίτσα -γιού του Χρ. Καλογρίτσα- σύμφωνα με την οποία τα 8 εκατ. ευρώ υπάρχουν στην Τράπεζα Αττικής οπότε, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρχε λόγος να δανειστεί 3 εκατ. ευρώ από τους Λιβανέζους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα ζήτημα που έχει να κάνει με τη συμμετοχή του στην εφημερίδα Documento. Φέρεται να είπε ότι κάποιοι υψηλά ιστάμενοι τον εκβίαζαν λέγοντας χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: “Πολύ πάνω, άτομα ψηλά, όχι σαν εσάς εδώ, πολύ πιο ψηλά”. Όταν ο κ. Πολάκης επέμεινε να πει συγκεκριμένα πρόσωπα και ονόματα ο κ. Καλογρίτσας απάντησε: “Ρώτα το κόμμα σου και μετά ξανακάνε μου την ερώτηση”. Η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα θα συνεχιστεί αύριο στις 10:00.

Να σημειωθεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει τον πρόεδρο της Επιτροπής ότι έχει απαλείψει από τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης αναφορές και αποσπάσματα από την κατάθεση Καλογρίτσα για διαλόγους που είχε για τα sms ο κ. Καλογρίτσας με την κ. Τζάκρη κι εν συνεχεία η κ. Τζάκρη με τον Σταύρο Κελέτση.

Το αίτημα του Νίκου Παππά για ακρόαση του ηχητικού της συνεδρίασης απορρίφθηκε ενώ όπως δήλωσε ο συνήγορός του ο πρώην υπουργός προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου της Προανακριτικής, Σταύρου Κελέτση, για αλλοίωση των πρακτικών. Την κατηγορία απορρίπτει ο κ. Κελέτσης λέγοντας ότι εφάρμοσε τον κανονισμό της Βουλής.

Αναλυτικά η δήλωση του Βαγγέλη Γεωργακόπουλου, συνήγορου υπεράσπισης του Νίκου Παππά:

“Η σημερινή απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής κ. Σταύρου Κελέτση περί δήθεν κυριαρχικού δικαιώματος του ιδίου να διαμορφώνει ελεύθερα κατά τη βούληση του τα πρακτικά είναι πρωτοφανής για την ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία κι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Ο κ. Παππάς θα προβεί άμεσα στην υποβολή έγκλησης- μήνυσης σε βάρος του.

Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα και τα στοιχεία που ο ίδιος προσκόμισε είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας. Αντίθετα όσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν σωρεία ποινικών ευθυνών, σωρεία εγκληματικών πράξεων τόσο του ιδίου όσο και του γιου του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα”.

 

Πηγή: ΕΡΤ,  Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

ΠΗΓΗ

Check Also

Κ. Μπακογιάννης: Ανίερη πράξη ο βανδαλισμός του μνημείου του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα

«Πράξη ανίερη» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τον βανδαλισμό από αγνώστους του μνημείου για …