Δολοφονία Καραϊβάζ: Εξετάζονται σημάδια από δύο σφαίρες σε κοντινή πολυκατοικία (video)

Σε τυχόν λάθη που έκαναν οι εκτελεστές εστιάζει η αστυνομία, προκειμένου να ξετυλίξει το κουβάρι της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Καραιβάζ. Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται ενδεχόμενες ομοιότητες με προηγούμενα “συμβόλαια θανάτου”. Σημάδια από δύο σφαίρες βρέθηκαν σε πολυκατοικία που βρίσκεται περίπου στα 5Ο-60 μέτρα από το σημείο της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου και εκτιμάται ότι προήλθαν από το όπλο του εγκλήματος. Ως πιθανό δρομολόγιο διαφυγής των δραστών εκτιμάται πως ήταν από τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τρύπες στον τοίχο κοντινής πολυκατοικίας, φαίνεται ότι προήλθαν από τις σφαίρες που εκτοξεύτηκαν από το όπλο του δολοφόνου. Συνολικά έριξε 13 σφαίρες ο συνεπιβάτης του σκούτερ, ο οποίος αναζητείται, όπως και ο οδηγός. Από τις 13 σφαίρες οι 10 έπληξαν τον Γ. Καραϊβάζ, η μία σφηνώθηκε στο αυτοκίνητό του και οι υπόλοιπες δύο φαίνεται ότι κατέληξαν στην συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Συνεχίζονται οι έρευνες του τμήματος ανθρωποκτονιών για τη συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να χαρτογραφηθεί το δρομολόγιο των δραστών και όχι μόνο των δύο που επέβαιναν στο σκούτερ αλλά και τυχόν συνεργών τους, οι οποίοι είχαν αναλάβει να δίνουν πληροφορίες στους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας. Ένα από τα πιθανά δρομολόγια που εξετάζεται είναι να διέφυγαν από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Θα γίνει και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να γίνουν και σαρώσεις στο οικοδομικό τετράγωνο όπου βρίσκεται το σπίτι του Γ. Καραϊβάζ. Η προσπάθεια εστιάζεται στον εντοπισμό ύποπτών κινητών τηλεφώνων την ώρα της στυγερής δολοφονίας, αλλά και κάποιες ώρες πριν.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

ΠΗΓΗ

Check Also

Κέντρο Γονιδιωματικής Επιτήρησης: Δεν υπάρχει «Αθηναϊκή Μετάλλαξη» (video)

Κατηγορηματικός είναι ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ιατροβιλογικών Ερευνών της Ακαδημίας  Αθηνών και υπεύθυνος του Κέντρου …