Μητσοτάκης – ΕΛΚ: Να εγκριθούν τα Εθνικά Σχέδια από το Ταμείο Ανάκαμψης – Στην Ελλάδα αναλογούν 4 δισ.

Οι μαζικοί εμβολιασμοί και η βελτίωση του καιρού δημιουργούν την αισιοδοξία ότι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού η χώρα μας θα αφήσει πίσω της αυτή την κρίση, ανέφερε σε διαδικτυακή συζήτηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα να μην υπάρξουν καθυστερήσεις όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου να προστατευθούν, όπως σημείωσε, οι θέσεις εργασίας.

“Πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα Εθνικά Σχέδια θα εγκριθούν το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε τα χρήματα το ταχύτερο δυνατό να διοχετευτούν στις οικονομίες μας. Εάν τα πράγματα κυλήσουν σύμφωνα με το σχέδιο, θα λάβουμε 4 δις το 2021. Είναι απολύτως καθοριστικό να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, επειδή αν υπάρξουν καθυστερήσεις τότε ο κίνδυνος -όπως γνωρίζετε- να χαθούν θέσεις εργασίας καθώς απομακρυνόμαστε από την πανδημία θα αυξηθεί σημαντικά”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα δεν ανέκοψε την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων κατά την διάρκεια της πανδημίας, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει διαθέσει πολλά χρήματα για τη στήριξη των εργαζόμενων.

Το ζήτημα της εργασίας θα πρέπει να είναι η βασική πολιτική ατζέντα για την Ευρώπη την επόμενη 5ετία, πρόσθεσε.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

ΠΗΓΗ

Check Also

Διμερείς και περιφερειακές σχέσεις στη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου αύριο στην Άγκυρα

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Άγκυρα αύριο, Πέμπτη …