Αναβάλλονται οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα λόγω του σεισμού

Αναβλήθηκε λόγω του σεισμού  η αναγγελία του νέου σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον πρωθυπουργό.

Όπως τόνισε την Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης στόχος της κυβέρνησης παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown με προσπάθεια να διατηρηθεί σε έναν σημαντικό βαθμό ανοιχτή η οικονομική δραστηριότητα. Τα μέτρα αναμένεται να περιλαμβάνουν ευρεία χρήση μάσκας παντού, ακόμη και σε Περιφέρειες με λίγα κρούσματα, μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και παράλληλη απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 12.30 το βράδυ.

Το σχέδιο θα δίνει έμφαση στην τηλεργασία και θα συμπληρώνεται από μέτρα ανακούφισης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που θα επηρεαστούν περισσότερο με στόχο να μην προκαλούνται φαινόμενα συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς.

Τα πρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων θα εξειδικεύσει αργότερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ στις 6 το απόγευμα αναμένεται και η ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Ν. Δένδιας: Η Τουρκία επεκτείνει τις παράνομες έρευνες ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της Ε.Ε.

Με αφορμή την επέκταση των παράνομων σεισμικών ερευνών  μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου, που ανακοίνωσε  …