Δικηγόρος Μητροπολίτη Κέρκυρας: Παρερμηνεύτηκε η δήλωσή του – Δεν προέτρεψε σε ψευδή βεβαίωση (video)

«Το διακύβευμα σε αυτή τη δίκη είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.  Επ΄ουδενί ο χριστιανισμός και ο λόγος του ιεράρχη δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη Δημόσια υγεία, τόνισε στην ΕΡΤ, ο Σπύρος Χριστόφιλος,  δικηγόρος του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου, που διώκεται για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Όπως επεσήμανε, «ο Μητροπολίτης διασφάλισε κατά τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαΐων όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα, διότι πρωτίστως  και ο ίδιος  ήθελε να διασφαλίσει το πρώτιστο έννομο και χριστιανικό αγαθό που είναι η αγάπη της ζωής».

«Η δήλωσή του παρερμηνεύτηκε», όπως ανέφερε. «Δεν προέτρεψε, είπε, σε ψευδή βεβαίωση. Προέτρεψε σε μια ερμηνεία διασταλτική της διάταξης, ότι δηλαδή μπορεί κάποιος να στέλνει μέσω μηνύματος αίτημα για σωματική άσκηση και αυτό να καλύπτει και την επίσκεψη του στην εκκλησία. Γιατί το μέτρο με τα μηνύματα άφηνε κενό σε πολλές υποπεριπτώσεις του κοινωνικού βίου, όπως για παράδειγμα την επίσκεψη στην εκκλησία για προσευχή και την συμμετοχή στα θεία μυστήρια» .

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Κέρκυρας αποφάσισε να συνεχιστεί η δίκη την Τετάρτη

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Κορονοϊός: 1.747 νέα κρούσματα, 486 στη Θεσσαλονίκη, 273 στην Αττική – 121 θάνατοι

Ο αριθμός νέων κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα μας, αν και μειώνεται, παραμένει υψηλός, ενώ θλιβερός …