Άγγελος Συρίγος: Θα υπάρξει κατάλογος κυρώσεων στη Σύνοδο Κορυφής – Το θέμα είναι η εφαρμογή τους (audio)

Ο Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της ΝΔ, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η ΝΔ δεν βρίσκει εισηγητή για να φέρει στη Βουλή τις διακρατικές Συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Συρίγος είπε πως έχει ενημερώσει ότι θα ήθελε να είναι εισηγητής «με ιδιαίτερη χαρά μάλιστα».

Σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την αναβολή της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής για 1 και 2 Οκτωβρίου, ο κ. Συρίγος είπε πως δίνεται χρόνος να βρεθεί κάποια λύση.

«Η αποχώρηση των Τούρκων είναι μόνο επιφανειακή δεν είναι πραγματική», είπε ο κ. Συρίγος, εξηγώντας πως «είναι μια κίνηση τακτικισμού, θέλουν να βοηθήσουν τις δυνάμεις που τους υποστηρίζουν στην Ευρώπη, να πουν “ορίστε, η Τουρκία έφυγε από την Ανατολική Μεσόγειο -εννοώντας το Oruc Reis-, δεν χρειάζονται κυρώσεις”».

Πάντως εκτίμησε ότι «θα υπάρξει κατάλογος κυρώσεων, το θέμα είναι η εφαρμογή τους».

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, ασκούνται εκατέρωθεν πιέσεις. Όσον αφορά τη δική μας πλευρά, αυτές αφορούν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών που ζητά η Τουρκία, αλλά, όπως είπε, «αυτό δεν είναι ένα θέμα που το συζητάμε».

Εκτίμησε δε ότι οι Τούρκοι θα το βρουν αυτό ως αφορμή να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις μετά τις αμερικανικές εκλογές.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Γ. Γεραπετρίτης στο Πρώτο Πρόγραμμα: Δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας για τα 12 ν.μ. (audio)

Δεν απεμπολούμε ποτέ το δικαίωμά μας να φτάσουμε στα 12 μίλια τα χωρικά μας ύδατα, …