Ερντογάν: Θέμα της δικαιοσύνης η τύχη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών (video)

Τουρκία-Ανταπόκριση Αριάνα Φερεντίνου

Πυρά κατά των ευρωπαίων εξαπέλυσε από την Αντιόχεια ο Ερντογάν, επιχειρώντας να περάσει στην αντεπίθεση για τις διεθνείς πιέσεις που δέχεται για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Μιλώντας σε κατάμεστο στάδιο της Αντιόχειας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι, όπως είπε, προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν και διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα, για να συνδέσει αμέσως μετά για μια ακόμα φορά το θέμα με την υπόθεση των δύο προφυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς

«Συλλάβαμε δύο Έλληνες αξιωματικούς και ξεσηκώθηκε η Δύση. Μας είπαν είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους πίσω. Να μας συγχωρείτε, είμαστε κι εμείς κράτος δικαίου. Αυτή η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Ό,τι απόφαση κι αν λάβει η Δικαιοσύνη, αυτή είναι. Δηλαδή, η δική σας Δικαιοσύνη υπάρχει και η δική μας δεν υπάρχει; Ολοι μα επιτίθενται. Αλλά για αυτούς τους τρομοκράτες (σ.σ. τους 8 Τούρκους) δεν κάνατε τέτοιο βήμα. Δεν σηκωθήκατε να πείτε κάτι στον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά τώρα για το θέμα αυτό όλοι πέσατε επάνω μας», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

Powered by WPeMatico

Check Also

«Η συμφωνία για το ονοματολογικό θα τύχει ευρείας πλειοψηφίας»

Στο μακεδονικό, την περικοπή των συντάξεων, αλλά και στο θέμα των εκλογών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος …