Γ. Φίλης στην ΕΡΤ: Η προκλητικότητα της Τουρκίας δημιουργεί αντισυσπείρωση (video)

Θετικό σήμα χαρακτήρισε τη δήλωση αλληλεγγύης της Ε.Ε. προς την Ελλάδα και την Κύπρο έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

«Πέραν της ρητορικής και της διπλωματικής γλώσσας, περιμένουμε και την έμπρακτη υποστήριξη της Ε.Ε. στις επόμενες συνεδριάσεις αναφορικά με το οικονομικό ζήτημα» της Τουρκίας, είπε ο κ. Φίλης.

Εκτίμησε ότι αν και εφόσον σκάφη του 6ου στόλου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ βρεθούν στα ελληνικά ύδατα, θα περάσουν ένα μήνυμα. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι ΗΠΑ «λόγω του γεωπολιτικού φόβου μήπως η Τουρκία στραφεί πλήρως προς τη Ρωσία, δεν θέλουν αυτή τη στιγμή να πάρουν περισσότερο εμφανή θέση, «χτυπούν» όμως την Τουρκία σε οικονομικό επίπεδο».

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής σχολίασε ότι οι κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την Ελλάδα είναι σπασμωδικές, ενώ επισήμανε ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας δημιουργεί αντισυσπείρωση.

«Θα πρέπει να αναμένουμε συνεχόμενη κρίση με την Τουρκία αλλά πλέον επειδή βλέπουμε ότι η Ελλάδα αντιστέκεται σε όλες αυτές τις διαδικασίες, σιγά σιγά κουμπώνουν πάνω στον ελληνικό και κυπριακό άξονα και οι υπόλοιπες περιφερειακές μεγάλες δυνάμεις» σημείωσε ο Γιώργος Φίλης.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Στα Χανιά ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο

Τη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας θα επισκεφθεί κατά τη διήμερη παρουσία του στην …