Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τη χρήση μάσκας στο Δημόσιο

Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα που έρχονται σε επαφή με το κοινό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, σε εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. 

Σε χώρους γραφείων δημοσίων υπηρεσιών όπου υπάρχει επαφή με το κοινό είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας τόσο από το προσωπικό, όσο και από τους πολίτες που προσέρχονται για εξυπηρέτηση, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο.

Συνιστάται, ωστόσο, στους υπαλλήλους να κάνουν προαιρετικά χρήση μη ιατρικής μάσκας, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου αυτή δεν προβλέπεται ως υποχρεωτική, όταν π.χ. στο χώρο εργασίας παρατηρείται συγχρωτισμός και συνωστισμός ή δεν τηρείται η προβλεπόμενη ελάχιστη απόσταση του ενάμιση μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών.

Σημειώνεται, επίσης, «ότι ειδικά για τους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και έχουν ως αντικείμενο την εξυπηρέτηση κοινού, θα πρέπει να εξασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση η απασχόλησή τους σε θέσεις εργασίας back office, ώστε να αποφεύγεται η απευθείας έκθεσή τους σε συναλλαγή με τους πολίτες».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, και η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του ΥΠΕΣ, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, απέστειλαν ερώτηση στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και αναμένουν απάντηση σχετικά με το εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα επιβάλλουν να παραμείνουν στο σπίτι τους οι υπάλληλοι του Δημοσίου Τομέα που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός παρά το χιονιά στη Θεσσαλονίκη (video)

Με ικανοποιητικό ρυθμό, παρά τς αντίξοες καιρικές συνθήκες, έγινε χθες ο εμβολιασμός των πρώτων υπερηλίκων …