Μίκης Θεοδωράκης: Ο δημιουργός, ο αγωνιστής, ο άνθρωπος (video)

Τα 95 του χρόνια συμπλήρωσε την Τετάρτη ο εμβληματικός συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, μία μεγάλη προσωπικότητα στο χώρο της τέχνης, του πολιτισμού αλλά και της πολιτικής.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς μίλησε στην ΕΡΤ για τη γνωριμία, τη σχέση και τη συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο χαρακτήρισε «παγκόσμιο άνθρωπο». Αναφερόμενος στο πολιτιστικό έργο του μεγάλου συνθέτη, ο κ. Μητσιάς είπε ότι «ο Μίκης είναι μία Ευρώπη πολιτισμού ολόκληρη».

Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας ευλογημένος άνθρωπος. Έζησε και δημιούργησε σε απόλυτη ανταπόκριση με την εποχή του, εκφράζοντας την ανάγκη των πολλών για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη πέρα από τα στενά κομματικά πλαίσια, και γράφοντας μουσική σε στίχους σπουδαίων ποιητών που αγαπήθηκαν απ` όλον τον ελληνικό λαό.

Ηγετική, πληθωρική προσωπικότητα, κυπαρίσσι κι αετός, συνδέθηκε με τις πιο δύσκολες αλλά και τις πιο μεγάλες στιγμές της ελληνικής Ιστορίας.

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου εκφράζει τη σκέψη και το αίσθημα όλων: «Πολύχρονος, Μίκη Θεοδωράκη. Η παρουσία σου, τα τραγούδια και η μουσική σου, η ακατάβλητη μαχητικότητά σου για ένα καλύτερο κόσμο έχουν σφραγίσει τη συλλογική μας μνήμη και θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν».

Αφιέρωμα: Ματίνα Καλτάκη
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Δώρο Πάσχα 2020: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία – Δικαιούχοι και υποβολή των αιτήσεων

Εκπνέει σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου η προθεσμία των δυο εβδομάδων που έχει δοθεί από το …