Προσφυγή στη δικαιοσύνη από το Χ. Καλογρίτσα – Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα 3 εκατομμύρια ευρώ προς τον Χρήστο Καλογρίτσα. Στη Δικαιοσύνη ανακοινώνει ότι θα προσφύγει εκ νέου ο Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος, μέσω του εκπροσώπου του, δηλώνει ότι θα καταθέσει «αδιάσειστα» -όπως αναφέρει- στοιχεία, που αποδεικνύουν πού και με τις υποδείξεις ποιών διατέθηκαν τα εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά «εντύπου, φίλα προσκείμενου στην τότε κυβέρνηση», όπως αναφέρει.

«Εξίσου δε αδιάσειστα είναι και τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πού και με υποδείξεις ποιων διατέθηκαν τα κεφάλαια εκατομμυρίων, προς προώθηση και προσαύξηση της αξίας εντύπου φίλα διακείμενου στην κατά τον οικείο χρόνο κυβέρνηση και τα οποία θα προσκομιστούν αρμοδίων στις δικαστικές αρχές», αναφέρει ο Χ. Καλογρίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι η λιβανέζικη εταιρία διεκδίκησε να λάβει πίσω το ποσό των τριών εκατομμυρίων, το οποίο φέρεται να έδωσε στον Χρήστο Καλογρίτσα. Η πλευρά Καλογρίτσα ωστόσο ισχυρίζεται ότι αφού δεν κατάφερε να λάβει τηλεοπτική άδεια, τα χρήματα δόθηκαν για την εξαγορά της εφημερίδας Documento, με εντολή Νίκου Παππά.

Εκτός από το ότι γίνεται λόγος για «κεφάλαια εκατομμυρίων», η πλευρά Καλογρίτσα υποδηλώνει ότι δεν λάμβανε υποδείξεις μόνο από ένα πρόσωπο, αλλά από περισσότερα.

Σενάρια για τις προθέσεις της κυβέρνησης στην υπόθεση πυροδότησε αποστροφή του πρωθυπουργού προς τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, που ερμηνεύτηκε ότι βάζει στο κάδρο και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθεί η Εξεταστική στον Νίκο Παππά, αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό.

Την πεποίθησή του πως «μόνο με αδιάσειστα στοιχεία» γίνεται η παραπομπή ενός πρωθυπουργού, εκφράζει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, επικρίνοντας την «πολιτική στάση» του Αλέξη Τσίπρα.

«Τους πρωθυπουργούς δεν τους παραπέμπεις με ενδείξεις. Για να μπορέσεις να αποδώσεις δικαστική, ποινική μομφή στον οποιονδήποτε πρωθυπουργό, θα πρέπει να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο OPEN.

Προκλητικό να μιλάει για σκάνδαλα η ΝΔ, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Μεσόγειος TV: «Όσοι προσπαθούν να συσκοτίσουν την πραγματικότητα μιλώντας για δήθεν σκευωρίες, να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «όλα στο φως».

Τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Παππά στις αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα, σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα: «Η θέση του είναι ότι κάνει διάχυση της ευθύνης σε όλο το κόμμα και ότι κάνει συνενόχους όλα τα στελέχη του, ότι το μόνο που ήταν πρόβλημα σε όλη αυτή την υπόθεση ήταν το ύφος. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη και θα δούμε πως θα διερευνηθούν».

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Η Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες ζητά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (video)

Να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες του «Ορούτς Ρέις» στην Ανατολική Μεσόγειο καλεί την Άγκυρα …